Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

JM Racing indstiller sine DTC-aktiviteter

DTC Cup 
01/10/09 

Weekendens DM-Finale markerer ikke blot afslutningen på årets sæson i Danish Touringcar Championship. Løbet kommer også til at sætte punktum for JM Racings deltagelse i serien, da teamet har valgt at holde en pause i sit engagement i DTC-mesterskabet ved årets udgang.
 

”Da vi i sin tid gjorde vores entré i DTC-serien, havde vi en grundfilosofi om, at vi ville hjælpe unge talenter med at komme frem i sporten,” fortæller Jytte Mathiesen. ”I dag er situationen imidlertid en anden. Det er ikke længere muligt at finde det grundlag, der skal til, for at vi kan blive ved med at lade de unge kørere stille op med de sponsorer, der er til rådighed. Derfor har vi valgt at sige stop.”

JM Racing blev en realitet i 2004, da Jens Ole Mathiesen efter en karriere som håndboldspiller og landsholdsskytte ville prøve kræfter med motorsporten, hvor han kastede sig ud i den daværende Saxo Cup-klasse. Men der gik ikke lang tid, inden teamet havde vokset til også at omfatte andre kørere og deltage i andre klasser.

”Vi kunne hurtigt se, at der var mange unge talenter, som havde svært ved at komme videre i sporten, så vi valgte allerede i 2005 at sætte fokus på talentarbejdet,” fortæller Jens Ole Mathiesen. ”Her var Michael Holden og Michael Outzen de første, som vi arbejdede med og hjalp videre, og siden er der kommet flere til.”


To af de kørere, som gennem tiden har høstet succes med JM Racing Tom Pedersen og Michael Outzen.
(Foto: JM Racing)

I fire af de i alt seks år, hvor JM Racing har eksisteret, har teamet været aktiv i Danish Touringcar Championship, hvor man har hjulpet flere kørere på vej og opnået flere bemærkelsesværdige resultater.

 • Michael Outzen, Michael Holden, Peter Ager og Joachim Stephansen er alle sammen kørere, der fik deres DTC-debut hos JM Racing.
 • JM Racings kørere har til dato opnået fire medaljer i privatkørernes mesterskab. I 2006 tog Michael Outzen sølv. I 2007 vandt han guld, mens Tom Pedersen tog sølvmedaljen. I 2008 fik Kasper Jensen bronze – et resultat, han har mulighed for at gentage i år.
 • JM Racing blev i 2007 nummer tre i teammesterskabet, hvor man som det eneste team i topkampen rådede over privatkørere.
 • JM Racing var i 2007 det største team. I Danish Touringcar Championship stillede man til start med hele fem biler, mens man for god ordens skyld også havde tre biler i Renault Clio Cuppen.

”Det resultatmæssigt bedste år for os var helt klart 2007,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Men det år måtte vi også lære, at man ikke får medvind af at være et stort team og have mange biler.”

”Gennem tiden har vi også vist, at vi har kunnet være sporer for flere nye teams. Hvis man ikke springer ud i tingene, har man ikke lært noget af det, men jeg føler stadig, at vi har skrevet et stykke historie. Vores primære mål var at få nogle unge kørere med, som ikke havde råd til at være med, men som havde deres berettigelse. Tom Pedersen har været et tydeligt bevis. Han forsøgte i flere år at slå igennem, men i det første år hos os beviste han, hvad han kunne, og det beviser, at JM Racing har haft sin berettigelse.”

JM Racing har valgt at sige farvel til Danish Touringcar Championship med manér. Teamet vil nemlig ikke bare være aktiv på banen, men også i depotet på Jyllandsringen.

”Vi vil gerne sige tak til alle de mennesker, som på den ene eller anden måde har støttet os gennem årene,” siger Jytte Mathiesen. ”Det gælder specielt de mange sponsorer, som gennem årene har gjort det muligt for os at gøre en indsats for de unge talenter, men også til de mange fans og tilskuere, som har bakket os op. Vi håber også, at mange af vores tidligere kørere vil lægge vejen forbi os, så vi måske kan få taget det sidste store familiefoto.”

”Det er naturligvis med vemod, at vi siger stop,” tilføjer Jens Ole Mathiesen. ”Men jeg siger da ikke mere farvel, end at jeg en dag vil kunne vende tilbage.”

JM Racing

Læs mere om:
 • Camilla Stephansen
 • Jens Ole Mathiesen
 • Joachim Stephansen
 • Kasper Juul Jensen
 • Michael Holden
 • Michael Outzen
 • Peter Ager
 • Tom Pedersen
 • JM Racing
 • Jyllandsringen
 • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •