Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Gør Ronnie Bremer rent bord i Peugeot Spider Cup?

207 Spider Cup
DK 

01/10/09 

207 Spider CupDen tidligere DTC-kører kan vinde sine 13. og 14. sejre i weekenden
Allerede midt i september sikrede Ronnie Bremer, USA, sig årets titel i Peugeot Spider Cuppen – løbsserien for de åbne, tosædede prototyper, der er drevet af en 1,6 liters motor fra Peugeots store program. Den tidligere DTC-kører har været meget suveræn i denne sæson, hvor der ikke er nogen af konkurrenterne, der i den hjemlige løbsserie har været i stand til at krydse målstregen før ham i et af årets løb.
 

Hele 12 gange er der i denne sæson blevet kæmpet om points til den danske Peugeot Spider Cup, og hver eneste gang er det Ronnie Bremer, som er kommet først i mål, mens trioen Søren Mosebo, Rødovre, Allan Olsen, Holbæk, og Kent Iversen, Lysabild, på skift har haft rollen som førsteudfordrer.

I den kommende weekend har Ronnie Bremer muligheden for at føje årets 13. og 14. sejre til sin sejrsliste. Det sker ved DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, hvor der køres et løb lørdag og et løb søndag i Peugeot Spider Cuppen, og her har Ronnie Bremer ikke bare muligheden for at gøre rent bord. Han kan også først tangere og siden slå den hidtil mest imponerende sejrsrække, der er registreret i en dansk mesterskabsserie.

Denne sejrsrække står Henrik Larsen, Gudbjerg, bag. I midten af firserne lykkedes det nemlig fynboen at vinde intet mindre end 13. mesterskabsløb i træk i den daværende Formel Ford 2000-klasse – en præstation, som ingen siden er kommet i nærheden af.

Vinder Ronnie Bremer lørdagens løb i Peugeot Spider Cuppen, står han lige med Henrik Larsen. Vinder han også søndagens løb, er han alene i front af listen over kørere med flest sejre i træk i en dansk løbsserie.


Hvis Ronnie Bremer også ligger i front i weekenden, kan han slå Henrik Larsens næsten 25 år gamle sejrsrække.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men selv om det skulle lykkes Søren Mosebo, Allan Olsen, Kent Iversen eller en af de andre rivaler fra Peugeot Spider Cuppen at bryde hans monopol på førstepladserne, har Ronnie Bremer dog sikret sig en plads i dansk bilsportshistorie. Nemlig som banesportskøreren med flest førstepladser i en klasse i en og samme sæson!

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac. Kører Hjemby / -sted Point
1 Ronnie Bremer USA 240
2 Søren Mosebo Rødovre 186
3 Allan Olsen Holbæk 155
4 Johnny Vejlebo Roskilde 130
5 Kent Iversen Lysabild 129
6 Christian Ree Vedbæk 90
7 Danny Rasmussen Helsingør 45
8 Thomas Mueller København 29
9 Rune Simoni Roskilde 26
10 Henrik Jansen Roskilde 25
11 Kim Rødkjær Hornsyld 19
12 Frederik Høyrup-Hansen Allingåbro 18

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Henrik Larsen
  • Kent Iversen
  • Ronnie Bremer
  • Søren Mosebo
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  •