Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Teenagerduellen skal finde sin vinder

Formel Ford - DK 
01/10/09 

Dennis Lind og Jesper K. Egebart kæmper om DM-titlen i Formel Ford
I Danish Touringcar Championship er det en lille håndfuld af dansk bilsports største navne gennem det seneste tiår, der i weekenden på FDM Jyllandsringen kæmper om at sikre sig Danmarks Idræts Forbunds eftertragtede guldmedalje. Men samme sted finder der en lige så hård kamp sted om en tilsvarende medalje mellem to kørere, der er halvt så gamle, men som man med garanti kommer til at høre endnu mere til i det næste tiår.
 

Det er Dennis Lind, Roskilde, og Jesper K. Egebart, Børkop, der kæmper om at blive Danmarksmester i Formel Ford og dermed blive næste navn i rækken af unge danskere med titlen. Blandt forgængerne er Nicki Thiim, Tyskland, og Kevin Magnussen, Roskilde, for hvem Danmarksmesterskabet har været et værdifuldt punkt på CV’et i deres videre karriereforløb.

Kampen mellem Dennis Lind og Jesper K. Egebart er tæt. Blot et point adskiller konkurrenterne inden DM-Finalen, så det store spørgsmål er, hvem der vinder duellen.

”Det finder vi ud af på søndag,” siger Jesper K. Egebart. ”Jeg håber, at det bliver mig, og jeg vil køre mine chancer, det er klart. Der er ikke noget med teamkørsel her. Der er to, som kan vinde mesterskabet, og så bliver der kørt hårdt. Der kan ske meget.”

”Jeg håber, at det går godt, for det er den eneste chance, jeg har,” replicerer Dennis Lind. ”Jeg tror selvfølgelig, at jeg vinder, for jeg plejer at være rimeligt hurtig på Jyllandsringen.”


Søndag skal Jesper Egebart (48) og Dennis Lind (60) afgøre, hvem af dem der skal kalde sig Danmarksmester i Formel Ford 2009.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I et tilbageblik kan årets sæson i det danske Formel Ford-mesterskab groft sagt inddeles i to meget forskellige dele. Før sommerferien vandt Dennis Lind den ene sejr efter den anden, men efter pausen er han løbet ind i problemer med sin Van Diemen, alt imens Jesper K. Egebart har fundet fornyet fart i sin Ray, vundet flere sejre og ædt Dennis Linds forspring bid for bid.

”Jeg vil blive rigtig, rigtig skuffet, hvis jeg bliver toer, for jeg har ført fra starten, men det er gået nedad bakke efter sommerferien, fordi vi har dummet os,” indrømmer Dennis Lind. ”Vi har ikke været klar over, hvilke fejl vi har gjort, siden bilen begyndte at reagere, som den gjorde på Ring Djursland, men det har vi heldigvis fået løst nu.”

Dennis Lind blev således for to uger siden slået af Jesper K. Egebart ved premiereudgaven af Dansk Metal Formel Ford Festival, hvor sidstnævnte også sikrede sig sejren i Ford Junior Cuppen.

”Jeg føler lidt, at jeg har det psykologiske overskud lige nu,” siger Jesper K. Egebart. ”Jeg jager, og det er altid nemmere end at blive jagtet. Vi er lige gode på Jyllandsringen, og nu må vi bare se, hvem der har det bedste set-up på dagen, og hvem der har mentaliteten til at vinde.”

Nederlaget i Dansk Metal Formel Ford Festival har dog ikke fået Dennis Lind til at miste troen på et Danmarksmesterskab på søndag. Snarere tværtimod.

”På en måde giver det mig en motivation til, at jeg virkelig vil vinde, så jeg kommer til at give mig 100 %,” siger han. ”Jeg ved, at jeg er noget hurtigere end ham på Jyllandsringen, så jeg føler ikke, at han er den helt store trussel.”

”Jeg tror, at mine chancer for at vinde DM er lige så store, som da jeg vandt Junior Cuppen på Padborg Park,” fastslår Jesper K. Egebart. ”Det er den bedste mand, som vinder. Det er ham, der kører hurtigst på søndag, som vinder, der er ikke så meget at rafle om. Visiret ned og så kører vi race. Det er sådan, at jeg ser på det.”

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 245
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 244
3 Anders Ole Egebart Ray-Duratec 150
4 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 145
5 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 133
6 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 133
7 Frank Mortensen Ray-Duratec 102
8 Mikkel Mac Van Diemen-Duratec 100
9 Nils K. Vestergaard Mygale-Duratec 87
10 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 72
11 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 71
12 Martin Lumholt Aquila-Duratec 45
13 Jonas Sunke Aquila-Duratec 14
14 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Egebart Racing
  • Fluid Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •