Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Hvilken Christensen vinder Renault Clio Cuppen?

Clio Cup - DK 
30/09/09 

Clio CupClaus Christensen og Michael Christensen tørner ud i årets sidste opgør
En lang kamp, der tog sin begyndelse i midten af maj og har strakt sig hen over sommeren, når i weekendens sit klimaks på FDM Jyllandsringen. Ved den traditionsrige DM-finale skal årets Renault Clio Cup nemlig afsluttes, og inden de to sidste løb er der kun en ting, som ligger fast. Årets mester kommer til at hedde Christensen til efternavn. Men det store spørgsmål er, om det bliver Claus Christensen, Århus, eller Michael Christensen, Varde, som tager titlen.
 

Gennem hele året har de to kæmpet i toppen af feltet. Fem gange har Claus Christensen vundet. Fem gange har Michael Christensen gjort det. Også i kampen mod stopuret under tidtagningerne har de gjort det lige godt.

”Det bliver den bedste mand, som vinder, og det gør jeg. Fordi jeg er den bedste” slår Claus Christensen fast. Han har en lille fordel i form af et forspring på fem points, han kan tære på under weekendens dyster.

”Vi har været mere eller mindre lige gode hele sæsonen. Vi er lige gode på Jyllandsringen, men jeg skal bare vinde det ene løb og køre en andenplads hjem i det andet for at blive mester, mens Michael skal vinde begge. Den af os, der er mest skarp i hovedet, bare en procent mere end den anden, vinder. Det bliver en gyser, og det bliver spændende.”


Michael Christensen og Claus Christensen skal på FDM Jyllandsringen afgøre, hvem der kan kalde sig vinder af Renault Clio Cuppen i 2009.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Det kommer forhåbentlig til at gå ligesom sidste år,” vurderer Michael Christensen. ”Sidste år var jeg bagud og kom på podiet. Sidste år var det tre points, jeg manglede. Denne gang er det fem points. Jeg kan stadigvæk afgøre det, og det er det, jeg lægger vægt på og satser på.”

Mens Claus Christensen har kørt asfaltbaneløb i de seneste seks sæsoner, markerer DM-Finalen blot afslutningen på Michael Christensens anden sæson som asfaltbanekører efter flere år i rallycross-sporten.

”Jeg er blevet hurtigere og hurtigere, hvor Claus var hurtig fra starten og ikke har forbedret sig,” siger Michael Christensen om styrkeforholdet. ”Jeg har nok lidt mere selvtillid lige nu med en dobbeltsejr på Ring Djursland i bagagen, og sidste gang var jeg hurtigere end Claus på Jyllandsringen, så der er helt klart muligheder. Der er kun en ting, som tæller, og det er DM-titlen.”

Men den bedste til at vurdere duellanternes muligheder må være Jacob Kristensen, Hadsten, som hele året igennem har kæmpet imod dem, og som kun selv er ude af titelkampen grundet et par nulscorer.

”Jeg ved simpelthen ikke, hvem der vinder,” siger rivalen.
”Claus har traditionelt været meget, meget hurtig på Jyllandsringen, men Michael er bare blevet hurtigere og hurtigere gennem sæsonen. Og så er der den der dark horse, der hedder Jacob K. Jeg har givet dem besked om, at jeg ikke vil være en del af deres opgør. Jeg vil køre mit eget løb. De vil helst være etter og toer og slås om det. Jeg vil helst være etter, for så kan de være toer og treer og slås om det. Men det bliver så ultra tæt mellem dem.”

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Hjemby/-sted Point
1 Claus Christensen Århus N 223
2 Michael Christensen Varde 218
3 Jacob Kristensen Hadsten 176
4 Jan Seerup Greve 127
5 Jan Engelbrecht Nærum 105
6 Ronni Nielsen Smørum 104
7 Anders Fjordbach Aalborg 93
8 Martin Sally Hjortshøj 85
9 Preben Møller Havndal 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup 21
11 Kevin Magnussen Roskilde 18
Ole Klitgaard Svendborg 18
13 Roy Arild Edland Norge 17
14 Kent Bernsdorf Ringe 16
15 Martin Frederiksen Odense M 11
16 Dennis Elgaard Farsø 7
Brian Mikkelsen Vejle 7
18 Lars Højris Struer 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •