Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suveræn klassesejr til Svanholt og Henriksen

DM Rally 
28/09/09 

- i Roskildes DM-runde
Tim Svanholt og Per Henriksen fra Øm vandt i weekenden en suveræn klassesejr i fjerde og næstsidste runde af opgøret om det danske rallymesterskab 2009, som blev kørt på Roskilde-holdets hjemmebane i Hedeland Motorklubs regi.
 

Fra den første af ialt 128 kilometer hastighedsprøver ved Roskilde, i Hornsherred og på Midtsjælland satte Tim Svanholt tempoet i sin forhjulstrukne VW Golt GTI. Ikke alene dominerede han klassen for 2-hjulstrukne biler, men var sammenlagt også den hurtigste af løbets ialt 64 startende biler.

De rappe 4-hjulsrukne biler, som normalt dominerer toppen i DM-rally, jagtede alt hvad bolte og møtrikker kunne holde det blå lyn fra Roskilde.


Tim Svanholt og Per Henriksen i aktion med deres VW Golf GTI på hastighedsprøven ved Brordrup.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Svanholt og Henriksen konsoliderede prøve for prøve føringen, og efter otte af ialt 13 hastighedsprøver var de fortsat i spidsen. Deres servicehold havde situationen under fuld kontrol, og bilen sagde ikke en eneste forkert lyd, men satte hjulene præcist, som den skulle.

Roskilde-holdets stormløb mod en sensationel totalsejr blev først brudt på løbets niende hastighedsprøve med en blanding af asfalt, grus og sten, som gav de 4-hjulstrukne biler fordel af deres mere avancerede teknik.

Svanholt og Henriksen førte med otte sekunder indtil da, men efter knap seks kilometer grusvej måtte de se sig distanceret af Max Christensen i Subaru Impreza og Christian Jensen i Peugeot 207, men det stoppede dog ikke det blå lyn fra Roskilde.

- Jeg vidste, at de sidste to prøver skulle køres på ren asfalt og satsede på at indhente noget af det tabte. Og det gjorde vi, konstaterede en glad og tilfreds Tim Svanholt efterfølgende.

Kun få sekunder adskilte de to førende biler før løbets 12 og næstsidste prøve, så Max Christensen og Christian Jensen kørte så hurtigt, de overhovedet kunne. Men Tim Svanholt satte tingene på plads med den hurtigste tid på prøven.

- Det var dog ikke nok til at vinde generelt, men vi vandt da klassen med et forspring på næsten to minutter til vores nærmeste rival Martin Johansen. Så vi har nu et godt udgangspunkt for finalen på Sydsjælland om seks uger, fastslog Tim Svanholt ved målet i Roskilde.


En glad og tilfreds klassevinder. Tim Svanholt fører nu DM-opgøret forud for finalen.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Svanholt og Henriksen fører nu klassen for 2-hjulstrukne biler med 69 point foran Martin Johansen og Henrik Vestergaard i Suzuki Swift Sport med 65 point og Torben Sørensen og Henrik Petersen i Renault Clio II.

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • 26/09/09 - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: