Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Crosskart

Dennis Munch overraskede til NEZ i Crosskart

Crosskart 
29/09/09 

Weekenden i uge 38, nærmere betegnet 19. og 20. september, var Nysumbanen ved Hobro forvandlet til Motorsportsmekka i forbindelse med NEZ finalerne i Rallycross og Crosskart.
 

I 250 ccm klassen, var bl.a. Dennis Munch fra Frederikshavn/Sæby Autosport repræsenteret. Dette var Dennis Munchs første NEZ mesterskab på Goldspeed dæk. Disse dæk afviger væsentlig fra de knopdæk som køres med i den danske serie, og alene af den grund, havde Dennis Munch ikke fået testet så meget på dækkende som de svenske og norske konkurrenter og han vidste derfor at en A finale plads ville blive en vanskelig opgave.

I Dennis Munchs første heat skulle han starte fra anden startrække. Han var en smule for hurtig på aftrækkeren og måtte indkassere en advarsel for tyvstart, og sættes en kart længde tilbage ved omstart. Omstarten gik nogenlunde, men de norske og svenske konkurrenter var hurtigere, hvilket betød at Dennis Munch lå sidst inden første sving. Men et par af konkurrenterne fejlede, hvilket betød at Dennis kunne køre et par pladser op. Han sluttede 1. heat som nummer 4 efter danske Mikkel Jespersen.

I anden heat skulle Dennis starte bagerst i feltet. Han trak en kanon start og lå nummer 2 efter første sving. Han valgte at køre igennem alternativt spor på første omgang, hvilket gav ham føringen, som han kunne holde og køre en sejr hjem.


Dennis Munch krydser linien som vinder af 2 heat.
(Foto: RD-Racing)

I sidste heat i den indledende runde skulle Dennis Munch nu starte fra forreste række. Banen var i dette heat særdeles udfordrende, på grund af et regnskyl, og Dennis havde ikke prøvet disse dæk i vådt føre tidligere. Her fik han ikke den bedste tænkelige start, og kom ned som nummer 4 inden første sving.

Det våde føre gjorde det svært for kørerne, og næsten alle inkl. Dennis måtte på snurre tur. Det lykkedes Dennis at holde liv i motoren, og han var nu nummer 3 i heatet, skarpt forfulgt af norske Esben Ruud. Esben Ruud valgte alternativt spor på sidste omgang og kom derfor foran Dennis, men en kikset opbremsning fra Esben, gjorde at Dennis kunne tage sin 3. plads tilbage og holde den resten af heatet.

A finalen skulle nu skydes i gang, og Dennis Munch skulle overraskende starte fra 3. placering i forreste række.


Startgridden til A finalen.
(Foto: RD-Racing)

Dennis fik ikke den bedste start, men var alligevel godt med i første sving. Første sving bød desværre også på turmult mellem kørerne. Svenske Jens Eriksson måtte en tur i luften og landede på Dennis Munchs bærearm, hvilket resulterede i knækket støddæmper og en udgået finale. Dette var en trist afslutning for RD-Racings Dennis Munch som ellers var velkørende.

Se flere Crosskart billeder fra et yderst velafholdt arrangement af Motorsport Nordjylland på Rd-racings hjemmeside www.rd-racing.dk

RD-Racing presse


Læs mere om:
  • Nysum
  •