Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gyseropgør på Midtsjælland

DM Rally 
28/09/09 

Christian Jensen vandt rally med minimalt forspring
Rally Midtsjælland blev lige akkurat den gyser, alle havde drømt om.
Efter 128 kilometers hastighedsprøver på snoede midtsjællandske veje havde Christian Jensen i Peugeot 207 Super 2000 forlygterne nogle få meter foran sin værste konkurrent Max Christensen i Subaru Impreza WRX STI og snuppede sejren med 2,1 sekunds forspring. På tredjepladsen kom Tim Svanholt efter at have ligge i føring i løbets første del i sin VW Golf GTI. Han var 13 sekunder efter vinderen.
 


Efter at have ført størstedelen af Rally Midtsjælland i deres VW Golf GTI måtte Tim Svanholt og Per Henriksen tage til takke med tredjepladsen. På grusvejene kom de til kort over for de firehjulstrukne biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Tim Svanholt førte til og med hastighedsprøve 8, på de sidste fem prøver skiftede føringen for næsten hver prøve i den spændende duel mellem Max Christensen og Christian Jensen.

"Det var kun lige med et hængende hår, at jeg vandt. Vi tre kørere har byttet føring hele dagen. Jeg var først klar over, at sejren var hjemme, da vi var færdige med den sidste prøve," sagde en jublende glad Christian Jensen ved målet i Øm.


Christian Jensen og Søren Tøndborg kørte deres Peugeot 207 Super 2000 ind på en yderst knap sejr i Rally Midtsjælland. Først på næstsidste hastighedsprøve kom de i spidsen.
(Foto: Michael Eisenberg)

På nær Karl-Åge Jensen i Peugeot 207 Super 2000, der blev nummer fire, 35 sekunder efter sin holdkammerat, blev alle andre deltagere kørt fra to til mange minutter bagud, da de bedste rallykørere i landet for alvor skruede op for tempoet.

I Gruppe H, som er klassen for gamle, men ikke historiske rallybiler, vandt Johnny Pedersen i en BMW M3, hvis motor kun med nød og klarede at komme over målstregen.


Til trods for en stærkt problemplaget motor lykkedes det Johnny Pedersen og Ulrik Hogrefe i BMW M3 at tage sejren hjem i Gruppe H, klassen for gamle, men ikke historiske biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Alle de tre danmarksmesterskaber for henholdsvis firehjulstrukne biler, tunede tohjulstrukne biler, Gruppe H-biler samt cuppen for ægte historiske biler, er helt åbne inden sidste DM-løb på Møn i midten af november. Vinderen af hver klasse vil kunne kalde sig mester.

Rally Roskilde, generalklassement:
1. Christian K. Jensen, Ans / Søren Tøndborg, Kjellerup, Peugeot 207 Super 2000, 1:03:23.8
2. Max Christensen, Svenstrup / Dorthe Ravn, Horsens, Subaru WRX Sti, 00:02.1 efter
3. Tim Svanholt, Roskilde / Per Henriksen, Roskilde, VW Golf GTI, 00:13.2 efter
4. Karl-Åge Jensen, Viborg / Freddy Pedersen, Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, 00:34.8 efter
5. Martin Johansen, Vejen / Henrik Vestergaard, Mørke, Suzuki Swift Super 1600, 02:12.3 efter

Sidste løb til danmarksmesterskabet i rally 2009:
Femte og sidste afdeling af DM i rally er Gjønge Rally, som køres på Møn lørdag den 14. november.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Dorthe Ravn
 • Freddy Pedersen
 • Henrik Vestergaard
 • Karl-Åge Jensen
 • Martin Johansen
 • Max Christensen
 • Per Henriksen
 • Søren Tøndborg
 • Tim Svanholt
 • 26/09/09 - DM Rally
 •