Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Copytec Racing klar til comeback i 2010

Formel Ford - DK 
25/09/09 

Århus teamet Copytec Racing, der har adskillige podiepladsringer og ikke mindre end 3 Danmarksmesterskaber på bagen, er nu igen at finde på de danske racerbaner. Sidst man kunne se de succesfulde blå formelbiler var i 2001 hvor man i teamets 5 første leveår var suveræne i alle henseender.
 

Siden da har Bjarne Rasmussen fungeret som rådgiver for forskellige teams i Formel Renault, Formel Ford og DTC, men nu har et samarbejde med en af teamets tidligere kørere, Ole Skov, muliggjort at de gamle team er på banen igen: I 2010 er vi klar til et comeback med Copytec Racing, hvor vi som tidligere koncentrerer vores indsats omkring seriøs talentudvikling i Formel Ford.


Sidst gang man så de blå racere fra Copytec Racing, var i 2001.
(Foto: Copytec)

Talentudvikling, teamets ide…
Copytec Racings ide har fra starten været klar: Vi ønsker at give de største danske talenter de bedste betingelser for en videre karriere i udlandet. Vi vil tilbyde vores kørere et sæde i det danske Formel Ford mesterskab, som de ikke finder andre steder, fastslår Bjarne Rasmussen.
- Udover at tilbyde konkurrencedygtigt materiel og den basale sportslige uddannelse, sørger vi for den nødvendige videreudvikling af køreren; vi lærer kørerne at omgås pressen, at finde og pleje sponsorer, at begå sig i ”branchen” og dermed skabe muligheder for at komme videre”.

- Vi skal som en del af teamets strategi være i stand til at kunne tilbyde en plads hos Copytec Racing til en meget lav pris. Det økonomiske niveau stiger for hvert år, og det kan være meget vanskeligt for køreren at finde pengene, især i denne tid med såkaldt finanskrise. Men ved at tilbyde nogle rammer der ikke før er set i dansk motorsport, kan vi gøre det lettere for både køreren og teamet at finde det nødvendige budget, siger Ole Skov, der er ansvarlig for sponsorer og markedsføring.

Valgt som fabriksteam af Australsk racerbilsproducent
Vi planlægger at komme til start i 2010 med 2 biler, og har flere køreemner i kikkerten. Samtidig har vi haft kontakt med flere producenter af Formel Ford racerbiler som ville samarbejde med os; valget er faldet på Australske Borland Racing Developments som producerer den yderst konkurrencedygtige Spectrum racer. Udover samarbejdet med fabrikken etableres der ligeledes et erfaringssamarbejde med Spectrum teamet i England.

Copytec Racing debuterer ved DM-finalen på Jyllands Ringen
Som en del af teamets forberedelser til 2010 har vi valgt at tage forskud på glæderne med deltagelse ved DM finalen på Jyllands Ringen den 3. - 4. oktober 2009. - Efter vores fravær er det vigtigt at vise potentielle sponsorer, nye køreemner og pressen at vi er ”back in business”. Vi har valgt at lave et samarbejde med en af Danmarks mest talentfulde Formel Ford kørere, Mikkel C. Johansen som kører i sin egen racer, men med support fra teamet og vores mekanikere, fortæller Bjarne Rasmussen.

Vi er glade for at være tilbage og ser frem til mange gode sportslige og spændende oplevelser!

Copytec Racing


Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Copytec Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS