Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Sports Cup Endurance

Mesterskabet er i hus

Porsche
Sports Cup
Endurance 

24/09/09 

Efter en 2. plads ved det tyske Porsche Sportscup Endurance Mesterskab på Spa-Francorchamps banen i Belgien forrige weekend, sikrede Kurt Thiim og hans tyske makker, Lars Kern, sig ikke bare endnu en pokal til Vogelgesang teamet, men de vandt samtidig også mesterskabet allerede inden finaleløbet på Hockenheim den 11. oktober.
 

”Det er selvfølgelig beroligende, at kunne tage til Hockenheim om en måned uden pres, specielt da jeg også har en finale i det danske DEC mesterskab for Tegllund Racing, hvor der køres dem 10. oktober”, siger en tilfreds Kurt Thiim fra Luxembourg.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Men sejren kom ikke i hus uden sværdslag. Thiims makker, Lars Kern, havde aldrig tidligere kørt på Spa-Francorchamps, men var nervøs helt uden grund. Hans bedste tid på testdagen blev 2:30:048, og hans anvisninger blev brugt til at trimme bilen perfekt til lørdagens kvalifikation.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Lars Kern startede flyvende om lørdagen og satte hurtigt en god tid på 2:29:198, hvorefter løbsingeniør Joschi gav ordre til at afvente de andre holds tider. Desværre satte den førende i den samlede stilling, Raffi Bader, en endnu hurtigere tid, kun 5 minutter før afslutningen på kvalifikationen. I stedet for at prøve at slå den tid, besluttede team Vogelgesang at skåne dækkene, og starte på en 2. plads – men stadig med håb om en podieplacering på sprintdistancen.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Lars Kern kæmpede godt, og prøvede at tvinge Raffi Bader til at lave fejl, men uden held. Men en andenplads i sit debutløb på Spa-Francorchamps, må også siges at være en godkendt præstation.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Udsovede og velmotiverede mødte Kurt Thiim og Lars Kern op til løbet søndag. Desværre blev Lars Kern overset af en af de langsommere konkurrenter under kvalifikationen til enduranceløbet, og det betød 1.5 sekund mistet, en startplacering som nummer 10, samt lidt reparationsarbejde på forskærm og udstødning inden løbet kunne starte.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Kurt Thiim tabte to placeringer under starten, men havde efter løbets første 55 minutter kæmpet sig op på første pladsen, da han overlod cockpittet til Lars Kern. Han kom på banen på en 6. plads, men efter 31 gange begyndte han at melde om motorproblemer.
Motoren satte ud, servopumpen drillede og til sidst var den også gal med indsprøjtningen. På langsiden, hvor der normalt køres 250 km/t, stoppede motoren pludselig helt, og Lars Kern måtte trille mod pitten. Desværre stoppede bilen helt kun 50 meter før pitindkørslen, hvor man ikke må skubbe bilen, så han var tvunget til at ”hinke” bilen ind på starteren.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Med et tidstab på 1:07 og en fuld tank, kom Kern igen på banen, men nu som nummer 9. Han fik sig kørt op på en sjetteplads, som også blev slutplaceringen.


(Foto: Vogelgesang Motorsport)

Så med en sjette og en anden plads, sikrede Team Vogelgesang sig det noget nær umulige, nemlig mesterskabet allerede i debutsæsonen. De har et forspring på 8 point, og kan derfor se frem mod Hockenheim med ro, og blot koncentrere sig om at analysere problemerne i dette løb, så man kan sætte bilen perfekt op til sæsonafslutnigen.

Pia Steengaard

Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Lars Kern
  • Team Vogelgesang Motorsport
  • Spa-Francorchamps
  •