Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Formel Ford Festival

Tre løb, tre pokaler!

Formel Ford
Festival DK 

24/09/09 

Den årlige Dansk Metal Formel Ford Festival som fandt sted på Padborg Park i weekenden, var trods tekniske problemer en stor succes for den hjemvendte Formel Ford kører, Mikkel Mac. To pokaler for henholdsvis en anden- og en tredjeplads var høsten, samt ikke mindst en check på 1.500 Euro i præmiepenge for den samlede andenplads i Festival finalen.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Den kun 16 årige Mac vandt samtidig den ærefulde vandrepokal, Dansk Metal Formel Ford Rookie Trophy, for den bedst placerede nye Formel Ford kører som kun har kørt maksimalt seks løb i klassen.

Dramatik og intens kørsel var i udsigt, ved den tæt besatte Festival. I kvalifikationen søndag middag formåede Mikkel trods sine få løb i klassen at sikre sig trediepladsen, lige bag Jesper K. Egebart og den rutinerede holdkammerat hos Fluid Motorsport, Dennis Lind. Begge kørere har kæmpet om førstepladsen i DM hele året, hvorimod Mac er ny i klassen. Afstanden til andenpladsen var kun 0,054 sekund, så den unge formelkører så det som en meget tilfredsstillende præstation.


(Foto: Motorsporten.dk)

Festivalens første løbsheat var yderst dramatisk; Mikkel lavede en flot overhaling af Dennis Lind på andenpladsen, desværre formåede Lind senere at tage placeringen tilbage. Da det ternede flag blev nået, kunne Mac glæde sig over en tredjeplads i det 16 bil store felt, lige bag vinderen Egebart og Lind.

Dagens andet løbsheat skulle være der hvor Mikkel skulle helt til tops. Motivationen for at bevise sit værd var på plads, og han var fast besluttet på at kæmpe med om den samlede sejr. Men desværre så betød et defekt førstegear, at han ikke nåede længere end til opvarmningsomgangen, hvorefter teamet valgte at trække bilen i pit. Teamet foretog en hektisk udskiftning af de beskadigede tandhjul, og så var den 16 årige kører klar til kamp.


(Foto: Motorsporten.dk)

Finalens tredieplads bragte igen Mikkel Mac på podiet, efter en stædig jagt på placeringer op gennem feltet i det dramatiske heat. Dennis Lind var indblandet i en hændelse efter målstregen, hvor han ramte Jesper Egebart på førstepladsen. Dette betød en straf på 10 sekunder for Lind, og dermed var Mac oppe på andenpladsen.

”Jeg er tilfreds, når man tænker på at jeg startede på 7. pladsen. Jeg mistede mit førstegear på fjerdesidste omgang. Så på de resterende omgange måtte jeg være påpasselig; bruge andengear hvor jeg plejer at bruge første, passe på bilen og så holde dem i spejlene bagved mig til målstregen.”


(Foto: Motorsporten.dk)

Der var stor tilfredshed med Dansk Metal Formel Ford Festivalen fra Mikkel Macs side, og det var samtidig en kærkommen mulighed for den tidligere Formel BMW kører at få yderligere kilometer i Formel Ford raceren, en bil som han kun har kørt fire løbsweekender i. Samtidig har den unge kører stor ros til sit team Fluid Motorsport, som formåede at gøre hans racer klar til finalen.

”Det er et fint arrangement, men havde det ikke været for mine mekanikere Ronnie og Steffen, så var jeg ikke kommet ud at køre i det sidste heat. De har begge lavet et flot stykke arbejde, Ronnie med teknikken og Steffen Møller med al sin viden, når han jo ikke selv skal køre.”

”Den danske Formel Ford klasse er god at køre i. Jeg har lært at ligge tæt i feltet. Jeg skal koncentrere mig om ikke at lave fejl. Samt at kæmpe mig frem til placeringerne, der bliver ikke givet ved dørene i denne klasse. Det er naturligvis ikke så stort som den internationale Formel BMW, men jeg synes at jeg har udviklet mig meget i den tid jeg har kørt i klassen.”

”Nu er det DM finalen i Formel Ford næste gang, og det glæder jeg mig meget til!”

Kulminationen for Mikkel Macs Formel Ford indsats i år bliver finalen, som køres den 3. / 4. oktober på FDM Jyllandsringen.

Aslak Vind
Press Officer
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Fluid Motorsport
  • Padborg Park
  • 20/09/09 - Padborg Park - Formel Ford Festival DK - EM
  •