Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team Danmark skal vinde

DM Rally 
23/09/09 

- lørdagens DM-rally på Midtsjælland
Tre uger efter at holdet kørte to top 3-placeringer hjem i KDAK Rally Fyn, skal Peugeot Sport Dealer Team Danmark på lørdag i aktion igen. I det midtsjællandske køres årets fjerde og næstsidste DM-rally, og målsætningen for mandskaberne i de to Peugeot 207 Super 2000-biler er klar.
 

”Vi skal køre efter, at Christian og Søren vinder, og vi bliver toere,” siger Karl-Åge Jensen. Køreren fra Rødkjærsbro sekunderes atter af Freddy Pedersen fra Bjerringbro i observatørsædet, og de har stadig deres første sejr til gode i den nye bil, men der er vigtigere ting på spil. I DM-regnskabet er han 22 points efter Max Christensen. Christian Jensen er derimod blot otte points efter den førende i Danmarksmesterskabet.

”Det afhænger selvfølgelig af, hvordan Max klarer sig, men hvis han fuldfører, er det Christian, vi må bakke op om, så på en eller anden måde må der være plads til teamordrer,” forklarer Karl-Åge Jensen. ”Hvis vi kan få Christian helt til tops, og jeg kan slutte foran Max, ja, så får vi Christian frem på førstepladsen i tabellen. Fra starten af løbet er der naturligvis ikke teamordrer om, at den ene skal køre langsomt. Vi skal begge give fuld gas, og når vi så nærmer os slutningen, må vi se, hvordan tingene står.”

”Det er naturligvis vigtigt, at det er en af os to, der vinder, men hvis jeg kan vinde løbet, så er alt åbent i kampen om DM,” siger Christian Jensen. Køreren fra Ans har sammen med sin observatør Søren Tøndborg fra Kjellerup en gang i år scoret maksimumpoints i et løb, mens Max Christensen står noteret for to førstepladser.

”Max bliver nok den største trussel i løbet,” vurderer Christian Jensen. ”Generelt kan Tim Svanholt og måske også Ib Kragh være en trussel, men når det gælder mesterskabet, er det Max, vi skal have fokus på. Vi skal bare så langt frem i feltet som muligt, og Max skal bare så langt tilbage som muligt. Men konkurrencen er knivskarp. Der skal bare en punktering til, så kan alt pludselig ændre sig.”


Det er Christian Jensen, Peugeot Sport Dealer Team Danmark skal have i front i lørdagens løb for at styrke hans muligheder for at tage Danmarksmesterskabet.
(Foto: RaceFoto.dk)

Lørdagens DM-rally foregår i et område syd for Roskilde, men det bliver først under gennemkørslen torsdag og fredag, at de to mandskaber stifter bekendtskab med de enkelte hastighedsprøver.

”Der er kun en af prøverne, jeg kan huske at have kørt før, men denne her gang skulle de ikke blive så kuperede som ved det sidste løb på Fyn,” siger Karl-Åge Jensen. ”Det er nok ikke nogen ulempe, for vores Peugeot har en meget let bagende, så vi lander meget hårdt med næsen først, når vi hopper, og det betyder, at vi ikke giver så meget gas som de andre.”


Lørdagens DM-rally foregår i et mindre kuperet terræn, hvilket Karl-Åge Jensen vurderer som mulig fordel for teamets Peugeot 207 Super 2000-racere.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Der bliver 130 kilometer hastighedsprøver, så der er lidt mere at gøre godt med denne her gang,” tilføjer Christian Jensen. ”For os gælder det simpelthen om at komme bedre i gang fra starten. Sidste gang var det os, der havde flest prøvesejre, og havde vi ikke dummet os i starten af løbet, var det også gået meget bedre for os.”

”Derimod gør det mig ikke noget, at vi ikke rigtigt kender prøverne eller har kørt dem før. Jeg kører altid bedst på nye prøver, så det er ikke et problem, men jeg håber til gengæld på tørvejr til weekenden. Det er der, hvor vi har mest erfaring med den nye bil, for vi har ikke kørt så meget endnu med den i regnvejr.”

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • 26/09/09 - DM Rally
  •