Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Succes trods modgang i Barcelona

DTM 
22/09/09 

DTMEn racerkører viser sit værd, når han trods modgang formår at fremvise stabilitet, resultater og fremdrift. Disse ord beviste Christian Bakkerud rigtigheden af, da han i weekenden kørte DTM løbet på Circuit de Catalunya i Barcelona.
Den endelige placering var en 17. plads i løbet, men de tal fortæller langt fra hele historien.
 


(Foto: motioncompany)

Startplaceringen til løbet var bagerst i feltet på en 20. plads, noget der ikke gør en topplacering mulig, i det hårde DTM felt. Årsagen var en defekt ratstamme, hvilket indebar at lørdagens kvalifikation blot var noget der skulle overleves, så Team Kolles mekanikerne kunne udbedre problemet til søndagens warm up og løb.

”Ved tidtagningen i går havde vi et problem med ratstammen. Dette betød at jeg stort set ikke havde nogen servostyring. Så med det problem stod det klart, at jeg ikke kunne gøre mig gældende i kvalifikationen, så jeg sluttede i sidste række.”

Søndag klokken 14 startede løbet i den spanske sensommer, med hele 27,7 graders lufttemperatur. Bakkerud har altid haft en højt racepace, og det beviste han igen da han hurtigt begyndte at sætte hurtige tider, som bestemt ikke stod mål med den beskedne startplacering.

”Jeg kunne se at jeg var hurtigere end mine teamkammerater i de to andre 2007 biler,” forklarer Christian. ”Det var jeg ret tilfreds med, men når man er tiendedele af et sekund hurtigere end dem, så er det svært over en løbsdistance at overhale dem på en bane som Circuit de Catalunya.”


(Foto: motioncompany)

Den mørkegrå Audi A4 DTM R13 racer er den ældste generation bil i feltet, men Christians Team Kolles bil blander sig ofte med langt hurtigere og yngre biler i feltet. Noget som Christian også var godt i gang med i Barcelona, og havde det tekniske problem ikke plaget kvalifikationen, stod det klart at resultatet var blevet et andet, og langt mere prangende.

”Jeg lå cirka 10 sekunder fra en forankørende gruppe af 2008 biler, og det viser endnu engang at fungerer bilen, så kan jeg sagtens følge med de yngre biler.”
”Men sådan er motorsport!”

Løbet blev vundet af den regerende DTM mester, Timo Scheider, der synes at være godt på vej til et endnu et DTM mesterskab for Audi.

Christian Bakkerud har haft en lærerig 2009 sæson hos Team Kolles, den sidste måned har han hver weekend haft løb i skiftevis DTM og Le Mans serien. Så nu venter der en længe ventet friweekend til at lade batterierne op. Målet er klart, sæsonen skal sluttes af med et topresultat!

”Nu har jeg to uger, til at træne og komme med alt hvad jeg har!”


(Foto: motioncompany)

Næste løb for Christian Bakkerud er DTM løbet på den franske Dijon-Prenois bane, en snæver, meget kuperet og meget teknisk svær bane, som er ny på DTM kalenderen. Løbet finder sted den 11. oktober, og Bakkerud spår sig selv store chancer for succes, da alle er lige på den nye bane.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Circuit de Catalunya
  • 20/09/09 - Circuit de Catalunya - DTM
  •