Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing kom tættere på langdistancemesterskabet

Danish Endurance
Championship 

22/09/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTegllund Racing kom i weekenden et skridt tættere på mesterskabet i Danish Endurance Championship, da teamet på Padborg Park kørte årets anden klassesejr i hus. På Padborg Park tilbagelagde Kurt Thiim, Tom Pedersen og Per Johansen præcist det samme antal omgange som løbets sammenlagte vinder, og dermed blev Tegllund Racing bedste hold i division 2 for biler op til to liter.
 

Samtidig halede teamet ind på det førende mandskab i divisionen – Poulsen Racing – således at man nu kun er to points efter i den samlede stilling inden årets sidste løb.

”Vi er meget meget tilfredse, for allerede midt i mit stint begyndte motoren at drille, og den ville ikke trække igennem,” fortæller Kurt Thiim. ”Vi begyndte at planlægge, om vi skulle til at tage benzin ud af tanken for at løse det, men vi kunne godt holde farten rimeligt i starten, for at stoppe for at tage noget ud af tanken var det samme som at sige farvel til mesterskabet.”


Kurt Thiim var første mand i bilen og oplevede motorproblemerne.
(Foto: Tegllund Racing)

Trods motorproblemerne formåede Tegllund Racing at holde et tempo, der var tilstrækkeligt højt i forhold til feltets øvrige konkurrenter. Således var man flere gange i front, men da det ternede flag blev svunget, var man mindre end et halvt minut efter den vindende bil.

”Jeg ville godt have haft en generalsejr, men det var tilfredsstillende med dette resultat alligevel,” siger Tom Pedersen. ”Vi kunne køre jævnt med mellem kvart og halv gas hele tiden, og når vi prøvede at give fuld gas, så døde bilen igen. Det var frustrerende, men vi skulle bare have den hjem.”


Tom Pedersen var med til at sikre Tegllund Racings anden klassesejr i år.
(Foto: Tegllund Racing)

”Allerede da jeg var ude at køre fem omgange i træningen, kunne jeg mærke, at bilen ikke kunne tage gassen,” forklarer Per Johansen, der var sidste mand i bilen under løbet. ”Vi fyldte tanken op, og så virkede det til at være okay, men så opstod problemet igen for Kurt under løbet. Det var i princippet blevet værre, da Kurt kørte, og meget værre, da Tom kørte, og helt skidt, da jeg kørte. Det var svært at få bilen til at tage de rette omdrejninger, og jeg ramte ikke punktet rigtigt, i forbindelse med nedgearing og derfor måtte jeg også en tur igennem pitten.”

Men årets anden sejr i division 2 kunne problemerne dog ikke rokke ved, så Tegllund Racing nu er i en situation, at hvor holdet kan tage mesterskabet, hvis man gentager sejren i årets sidste løb om tre uger.

”Vi vandt med to omgange til nummer to i vores klasse, og efter de udfordringer vi har haft i det løb, må vi sige, at det er fantastisk,” siger Per Johansen. ”Nu må vi se, hvordan det går næste gang.”

”Vi var så heldige, at Henrik Larsen og hans hold ikke havde en heldig weekend, og det gør, at vi til det næste løb selv kan afgøre mesterskabet,” tilføjer Kurt Thiim. ”Det er lækkert. Vi er sådan set meget, meget lykkelige lige nu. Jeg ødelagde det for os på Ring Djursland, og i det forrige løb havde vi et problem med kileremmen, så vi skulle have et andet batteri på, så nu må det også være vores tur til at have lidt held. Nu ser jeg frem til finalen, og det bliver spændende.”

Tegllund Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Padborg Park
  •      ASETEK SIMSPORTS