Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Seks hold dyster om sejren

DM Rally 
22/09/09 

Landets rallyelite mødes i Rally Midtsjælland
Slutfasen er gået ind i et hidsigt opgør om danmarksmesterskabet i rally. Når landets rallyelite tørner sammen på lørdag i Rally Midtsjælland, er der seks rallyhold, der inden for sekunder kæmper om totalsejren.
 


Tim Svanholt fra Hedelands Motorklub har aldrig været i bedre form. Sammen med Per Henriksen stiller han op i VW Golf GTI, og de er blandt favoritterne til totalsejren i Rally Midtsjælland.
(Foto: Michael Eisenberg)

Et af dem er den arrangerende Hedelands Motorklubs eget hold, Tim Svanholt og Per Henriksen i en VW Golf GTI med over 260 HK. De dyster om danmarksmesterskabet for tunede, tohjulstrukne biler, hvor de i øjeblikket ligger nr. 2, ét point efter Martin Johansen fra Vejen og Henrik Vestergaard fra Mørke i en Suzuki Swift Super 1600. Men Tim Svanholt har slået Martin Johansen i de to seneste rallyer, så han er ved godt mod:

"Hvis vejret holder tørt, så kan vi måske være med helt i top, men en Top 3 placering vil vi under alle omstændigheder satse på," siger Svanholt, der i de to sidste løb begge gange besatte fjerdepladsen.


Martin Johansen og Henrik Vestergaard er blandt landets absolut dygtigste rallyhold. Men deres Suzuki Swift Super 1600 er måske ikke løbets hurtigste bil, så de skal satse hårdt for at vinde løbet.
(Foto: Michael Eisenberg)

Hvis det regner, eller vejene er fugtige, så er det en fordel at have trækkraft på alle fire hjul, og det er der fire superdygtige rallyhold, der har.


I to rallyer i år har konkurrenterne kun set bagenden på Max Christensens og Dorte Ravns Subaru Impreza WRX. Nordjyderne har en fin chance for at vinde deres tredje sejr i år i Rally Midtsjælland.
(Foto: Michael Eisenberg)

De regerende mestre i klassen for tunede, firehjulstrukne biler, Max Christensen fra Ålborg og Dorte Ravn fra Horsens, har vist imponerende sikker kørsel i år i deres Subaru Impreza WRX, og de har en fin chance for at vinde deres tredje sejr i år.

Men de vil få hård modstand fra Christian Jensen fra Ans og Søren Tøndborg fra Kjellerup, der for alvor er blevet flyvende i deres Peugeot 207 Super 2000.


Christian Jensen og Søren Tøndborg er for alvor er blevet flyvende i deres Peugeot 207 Super 2000. De vandt anden afdeling af DM og blev nummer 2 i tredje løb. Skal de vinde Rally Midtsjælland?
(Foto: Michael Eisenberg)

De vandt anden afdeling af DM og blev nr. 2 i tredje løb, kun tre sekunder efter Subaru-holdet. I fjerde afdeling på Midtsjælland vil de være sat helt op til sejr. Danmarksmestermesterskabet for tunede, firehjulstrukne biler er nu reelt en kamp mellem disse to hold

De to førende hold vil dog blive udfordret af et andet Peugeot-hold, Karl-Åge Jensen fra Viborg og Freddy Pedersen fra Bjerringbro i en Peugeot 207 Super 2000.


Efter at være skiftet fra Subaru til Peugeot har den syvdobbelte danmarksmester Karl-Åge Jensen endnu ikke vundet et rally i sin nye superbil, men med topnavigatøren Freddy Pedersen i codriversædet i sin Peugeot 207 Super 2000 har han alle muligheder for at tage sejren hjem.
(Foto: Michael Eisenberg)

Efter at være skiftet fra Subaru til Peugeot har den syvdobbelte danmarksmester Karl-Åge Jensen endnu ikke vundet et rally i sin nye superbil, men han er sat op til en toppræstation.

Endelig vil også Ib Kragh fra Juelsminde og Karsten Isaksen fra Egtved gøre alt, hvad der står i deres magt for at bevise, at det ikke var forgæves, at de i år skiftede fra Renault til Fiat. Hvis de får deres Fiat Abarth Punto Grande S2000 til at køre uden tekniske problemer, vil de afgjort have en vinderchance.


Sidste gang, Hedelands Motorklub arrangerede et løb til danmarksmesterskabet i rally, var i 2006, og dengang rallyet vundet af Ib Kragh og Karsten Isaksen i en Renault Megane. Kan de tage sejren hjem i år i deres nye Fiat Abarth Punto Grande S2000?
(Foto: Michael Eisenberg)

Sidste gang, Hedelands Motorklub arrangerede et løb til danmarksmesterskabet i rally, var i 2006, og dengang blev rallyet vundet af lige præcis Ib Kragh og Karsten Isaksen i en Renault Megane.

Disse seks rallyhold har en speed, som sætter dem i særklasse. Man kan nyde deres kørsel på de 12 afspærrede hastighedsprøver syd og vest for Roskilde samt i det sydlige Hornsherred hele lørdagen. Første bil starter i Øm kl. 8, og målet nås samme sted kl. 18.30.

Rally Midtsjælland er sponsoreret af DSV Miljø samt dækfirmaet Yokohama og byggepladsindretningsfirmaet CP.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Dorthe Ravn
 • Freddy Pedersen
 • Henrik Vestergaard
 • Ib Kragh
 • Karl-Åge Jensen
 • Martin Johansen
 • Max Christensen
 • Per Henriksen
 • Søren Tøndborg
 • Tim Svanholt
 • 26/09/09 - DM Rally
 •