Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Kevin fik hul på bylden - 2

Formula Renault
2.0 NEC 

21/09/09 

Kevin Magnussen vinder sin første internationale sejr
Kevin Magnussen opnåede en af sin hidtil korte karrieres højdepunkter, da han søndag vandt en afdeling i Formel Renault 2.0 NEC på Nürburgring i Tyskland. Den kun 16-årige Kevin har hele året kæmpet mod ældre og mere erfarne kørere, men gennem de seneste løb har Kevin kørt sig tættere og tættere på sin første sejr, med fem løb i træk på podiet.
 


(Foto: Jan Kaiser)
Til løbet i Tyskland startede Kevin i sin Formel Renault fra Team Motopark Academy på en flot Pole Position. En dårlig start betød, at Kevin blev overhalet af en konkurrent, men allerede i første sving valgte Kevin at forsøge en overhaling på ydersiden. den lykkedes og siden rykkede Kevin fra feltet, der også talte de kørere som også deltager i Eurocup’en. Da Kevin fik det ternede flag, var han hele 11 sekunder foran nummer to.

”Jeg kan slet ikke fatte det” fortæller en glad Kevin Magnussen. ”Jeg er helt vildt glad. Det betyder så meget for mig, at det endelig lykkedes at vinde et løb. Hvis man vinder i NEC som rookie, er det typisk fordi, de bedste kørere har været optaget af et løb i Eurocup, men her var alle de bedste med. Så den sejr er kommet i hus på fuldstændig fair vis og det er jeg stolt af. Samtidig styrkede jeg min andenplads i mesterskabet, så jeg nu er tættere på en test i en Formel Renault 3.5”.


(Foto: Jan Kaiser)

Udover NEC løbet som Kevin vandt, blev der i løbet af weekenden kørt to løb i Eurocup’en og endnu et løb i NEC. Men for Kevin Magnussen blev weekendens oplevelser en stor rutsjebanetur. Det hele tegnede ellers til yderligere sejre, da Kevin også havde Pole Position i det ene Eurocup løb.

”Det har været den mest mærkelige weekend, jeg har oplevet” forklarer Kevin Magnussen. ”Efter kvalifikationerne havde jeg Pole Position til det første NEC løb og jeg fik også Pole til det andet af de to Eurocup løb. Så jeg var rigtig glad. Men i vores første Eurocup løb, der køres lørdag, starter jeg treer og holder min placering. På et tidspunkt forsøger en af konkurrenterne at dykke bagom mig, ved at gå fra den ene side til den anden, men han rammer mig og vi udgår begge to. Bagefter får jeg så en straf på 4 placeringer til næste løb, for at have forsøgt at blokere for sent og min Pole Position til søndagens løb, er pludselig forvandlet til en startplacering som nummer fem. Næste løb er søndag formiddag, hvor jeg så vinder NEC løbet og er helt vildt glad. Så kommer andet Eurocup løb søndag eftermiddag, hvor jeg i starten får bukket frontvingen og derfor mangler topfart på langsiderne og ikke kan overhale nogle, så jeg holder min femteplads hjem. Sidste løb, som er det andet NEC løb, starter meget sent på eftermiddagen søndag. Her starter jeg otter, da man bytter rundt på top otte fra første NEC løb. I det løb finder jeg desværre aldrig rigtig rytmen. Jeg var sikker på, at jeg havde farten til at være med foran, men i mine to første overhalingsforsøg mister jeg i stedet placeringer og til sidst kommer jeg i mål som nummer fem. Det var et rigtig dårligt løb, men heldigvis så har jeg fået bevist, at jeg kan vinde løb, så jeg tager trods alt hjem fra den her travle weekend med et stort smil på.”


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Motopark Academy
  • Nürburgring
  • 20/09/09 - Nürburgring - Formula Renault 2.0 NEC
  •