Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dansk Formel Ford Festival

Fantastisk finish i Formel Ford Festival

Formel Ford
Festival DK 

21/09/09 

Jesper K. Egebart sikrede sig to titler foran Dennis Lind i sidste sving
I weekenden afviklede Padborg Park sin Racing Festival, hvor den internationale hovedattraktion var premiereudgaven af Dansk Metal Formel Ford Festival. Og hvilken premiere. Præcist ligesom det oprindelige britiske løb, der havde lagt navn og idé til løbet, blev Dansk Metal Formel Ford Festival ganske enkelt et fantastisk løb, hvor specielt finalen fik en forrygende finish med en sejr til Jesper K. Egebart, Børkop, der tillige sikrede sig den samlede førsteplads i Ford Junior Cuppen.
 

Gennem tidtagningen og de to heats, der var gået forud for finalen, havde kampen stået mellem Jesper K. Egebart og Dennis Lind, Roskilde, mens Mikkel Mac, Nykøbing Falster, reelt mistede muligheden for at kæmpe med om sejren, da hans gearkasse gik i stykker i det andet heat. Han blev dog klar igen til finalen, men han kom aldrig til at true Jesper K. Egebart og Dennis Lind.


Jesper K. Egebart hentede tre pokaler og sejren i Dansk Metal Formel Ford Festival.
(Foto: Morten Alstrup)

Disse to kørere leverede til gengæld medrivende race, hvor de over samtlige 21 omgange kæmpede hårdt om føringen. Det var Jesper K. Egebart, der lagde ud med at være i front, men over de første omgange havde han hver eneste gang Dennis Lind ved sin side, da parret skulle bremse fra topfart for enden af langsiden. Dennis Lind kunne ikke finde en vej udenom, selv om han flere gange satte hurtigste omgang af de to.
Midtvejs i løbet fik Dennis Lind tillige det problem, at hans venstre forhjul blokerede under hver eneste nedbremsning, men han formåede at få bilen bremset i tide og fortsat lægge pres på Jesper K. Egebart.

De to duellanter havde kørt tæt uden at have berøring med hinanden, men over den afsluttende del af løbet spidsede kampen til. Med fire omgange igen kom Dennis Lind imidlertid i front, men det blev blot for en kort bemærkning, for allerede omgangen efter dykkede Jesper K. Egebart indenom ham i en nedbremsning og generobrede føringen.
Ved afslutningen af næstsidste omgang kunne Dennis Lind gå tilbage i front, men det lykkedes alligevel Jesper K. Egebart i de sidste par sving at finde den åbning, der skulle til, for at han kunne krydse målstregen med et forspring på 27 hundrededele foran Dennis Lind.
Andenpladsen i finalen gik dog ikke til ham, men til Mikkel Mac, da Dennis Lind blev idømt ti strafsekunder for motorsportens svar på et frustrationsfrispark, da han efter målstregen påkørte Jesper K. Egebart.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jesper K. Egebart
  • Mikkel Mac
  • Egebart Racing
  • Fluid Motorsport
  • Padborg Park
  • 20/09/09 - Padborg Park - Formel Ford Festival DK - EM
  •      ASETEK SIMSPORTS