Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K i podietriumf

DTM 
21/09/09 

DTMTom Kristensen var den centrale nøglefigur, da Audi med en tre-dobbelt triumf i søndagens DTM-løb i Barcelona i realiteten sikrede sig mesterskabet for tredje år i træk – hvilket i øvrigt aldrig er sket for et mærke før i verdens hårdeste touring car-mesterskab.
 

Danskeren startede fra pole og trak efter starten straks ind foran Mercedes-rivalen Paul di Resta. Bagved gjorde Audi-køreren Martin Tomczyk det samme mod Mercedes-køreren Gary Paffett, og det lignede et genialt skaktræk fra Audis side. Eller rettere burde man måske drage amerikansk fodbold ind i sammenligning, for denne effektive blokering gav plads i ydersporet til Audis trumfkort i titelkampen, den forsvarende mester Timo Scheider. Scheider gik uden om hele klumpen og var i første sving side om side med Tom Kristensen, der herefter lod sin tyske kollega gå forbi uden kamp.


(Foto: TomKristensen.com)

”Den fantastiske start af Timo betød, at teamet fik en lille matchbold foræret, så der var ingen grund til, at jeg skulle gøre mig bred og satse unødigt ned mod sving to,” siger Tom Kristensen, der herefter bakkede af mod konkurrenterne fra Mercedes og gav Scheider masser af luft foran.

Løbet ud holdt Kristensen sig sikkert på position to, og da Tomczyk senere gik forbi Resta, blev årets tredjesidste DTM-løb en total triumf for Audi. Scheider har med to løb tilbage et forspring på 14 point ned til den bedste Mercedes-kører, Gary Paffett, og med blot tyve point tilbage at køre om ligner det en umulig opgave.

”Jeg er bange for, vi allerede kan ønske Audi til lykke med titlen. Vi kunne intet gøre ved dem i dag. Vores bedste chance for et godt resultat lå i at gøre det godt over en enkelt omgang i kvalifikationen, men her var Kristensen for stærk. Starten var næste chance, men blev afgjort ikke god for os. Sådan er motorsport, og vi kan kun satse på at gøre det bedre om tre uger i Dijon,” sagde en desillusioneret Mercedes-boss, Norbert Haug, efter løbet.

For Tom Kristensen var løbet trods den mistede førsteplads en stor opmuntring:
”Det var ikke i dag, jeg mistede chancen for titlen. Sæsonen har været præget af uheld, så her mod slutningen af året og min karriere i DTM er det vigtigste for mig at vise, jeg stadig kan køre stærkt, og at det går godt for Audi. Banerekorden i går var et vigtigt signal for min professionelle stolthed, og resultatet i dag kunne ikke være bedre for teamet. Alt klappede perfekt, lige fra starten over vores pitstop til resultatet. Vores 1-2-resultat betyder desuden, at jeg og Timo har generobret førstepladsen i team-mesterskabet, så jeg tror, der bliver et ekstra glas champagne i aften,” sagde den otte-dobbelte Le Mans-vinder efter sejrsceremonien.


(Foto: TomKristensen.com)

Resultatet af DTM-løbet i Barcelona:
1: Timo Scheider, Audi, 59 omg.
2: Tom Kristensen, Audi, +2,157 sek.
3: Martin Tomczyk, Audi +4,033 sek.
4: Gary Paffett, Mercedes, +23,469 sek.
5: Bruno Spengler, Mercedes, +23,992 sek.
6: Mattias Ekström, Audi, 24,463 sek.
7: Paul di Resta, Mercedes, +33,243 sek.
8: Alexandre Prémat, Audi, +42,329 sek.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Circuit de Catalunya
  • 20/09/09 - Circuit de Catalunya - DTM
  •