World Touring Car Championship

Imola - race 1 - resultat

WTCC
20/09/09

De to SEAT Leon TDI kørere Gabriele Tarquini og Yvan Muller dominerede weekendens første World Touring Car Championship løb på Imola banen, hvor Tarquini efter 13 omgange passerede målstregen 0,409 sekund foran Muller.
På 3. og 4. pladserne kom de bedst placerede Chevrolet Cruze og BMW 320si kørere, det var Robert Huff foran Alessandro Zanardi.

DTC køreren James Thompson sluttede som den hurtigste af Lada Priora kørerne på 6. pladsen.

Blandt privat cup deltagerne var det SEAT Leon køreren Tom Coronel der tog sejren samtidig med at han sluttede løbet på en generel 5. plads.

Danske Kristian Poulsen kørte sig Engstler BMW over målstregen på 16. pladsen i den samlede stilling, samt på 7. pladsen blandt privat cup kørerne.

Svenske Rickard Rydell var temmelig uheldig, han udgik med sin SEAT Leon allerede på den 5 af de 13 omgange som løbet var berammet til.

25 5 Tiago Monteiro SEAT Leon TDI DNF 0

Løbets hurtigste omgangstid blev sat af Gabriele Tarquini, der i sin SEAT Leon TDI kørte tiden 1:57,580, hvilket gav ham en gennemsnitsfart på 150:300 km/t.
Blandt privat cup deltagerne var det Kristian Poulsen's teamkollega Franz Engstler der satte den hurtigste omgangstid, den lød på 1:58,172, og hans gennemsnitsfart på den omgang var 149,540 km/t.