Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K satte banerekord og sikrede sig 9. pole i DTM

DTM 
20/09/09 

DTMSelv om Tom Kristensen er den ældste kører i feltet og for længst har besluttet at stoppe i DTM efter denne sæson, kan han stadig køre fra de unge. På grandprixbanen i Barcelona satte han lørdag eftermiddag alle konkurrenter til vægs i sin Audi A4 med ny banerekord, da han sikrede sig karrierens niende pole position i verdens hårdeste touring car-mesterskab.
 

”Det var en spændende kvalifikation, og selv om vores kolleger fra Mercedes kom tæt på til sidst, rakte det til en placering allerforrest. Det beviser endnu engang over for mig selv , at jeg har farten i mesterskabet, og forhåbentlig kan jeg søndag gøre arbejdet færdigt med en sejr. Jeg har aldrig rigtigt haft tur i den, når jeg er startet fra pole, således har mine hidtidige otte pole positions kun givet én sejr. For Audi er det mest vigtige her i Barcelona dog stadig at sikre så mange point som muligt til vores bedst placerede kørere i mesterskabet, nemlig Timo Scheider og Mattias Ekström, så taktisk kan der ske meget,” siger Kristensen fra Catalonien.


(Foto: TomKristensen.com)

Netop Scheider og Ekström manglede Kristensens fart og skal starte henholdsvis sekser og syver i morgen med den bedst placerede Mercedes-kører i mesterskabet, Gary Paffett, foran sig.

Ved siden af sig i forreste række har Tom Kristensen Mercedes-piloten Paul di Resta, der vandt seneste afdeling på Brands Hatch. Danskeren kan håbe på, at han tager starten foran Resta og således kan køre sit eget løb.

Resultat af DTM-kvalifikation i Barcelona:
1: Tom Kristensen, Audi, 1:06,889
2: Paul di Resta, Mercedes, +0,064 sek.
3: Martin Tomczyk, Audi, +0,218 sek.
4: Bruno Spengler, Mercedes, +0,357 sek.
5: Gary Paffett, Mercedes, +0,393 sek.
6: Timo Scheider, Audi, +0,426 sek
7: Mattias Ekström, Audi, 0,602 sek.
8: Alexandre Prémat, Audi, +0,730 sek.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Circuit de Catalunya
  • 20/09/09 - Circuit de Catalunya - DTM
  •