Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Christian Bakkerud: Ser frem til DTM løbet i Barcelona

DTM 
18/09/09 

DTMDen 2,977 km lange spanske bane, Circuit de Catalunya i Barcelona er den tredjesidste bane på 2009 versionen af DTM kalenderen. Christian Bakkerud kommer velmotiveret fra en femteplads ved Le Mans Serie løbet på Silverstone med Team Kolles, og ser meget frem til at starten går i Barcelona på søndag.
 


(Foto: motioncompany)

”Det er en fed bane, jeg har været der ofte med GP2 formelraceren. Der er kun et sving, som er nyt for mig i den seneste udgave af banen. Så der ser jeg meget frem til at køre løb.”

Bakkerud kører i den to år gamle Audi A4 DTM R13 racer fra Team Kolles, som er den ældste generation bil på gridden. Trods dette har den unge dansker imponeret, selvom at bilen ikke er den hurtigste bil i feltet.

”Personligt tror jeg, at det er en bane som kommer til at passe rigtigt godt til min 2007 racer. Den kræver ikke så meget downforce, den er meget ligetil. Og min bil er på grund af designet ikke i stand til at genere store mængder downforce, set i forhold til de nyere biler.”

En vigtig faktor for succes er samarbejdet mellem Christian og hans løbsingeniør i Team Kolles teamet. Sammen med mekanikerne på Christians Audi DTM racer, udgør de et meget tæt team som hele weekenden fokuserer på opsætningen af bilen.

”Min løbsingeniør hedder Gerard Lizakovszky, og vi arbejder meget tæt sammen. Forberedelsen til et løb starter allerede før jeg kommer ned til banen. Der får jeg via mail tilsendt layout over banen, telemetridata fra sidste år og gear maps som viser hvor jeg skal skifte gear i de forskellige sving.”

”Selve opsætningen har han også forberedt, så vi kan bruge tiden effektivt når vi er på banen. Audi har kørt med bilen i to sæsoner allerede, så de kender jo opsætningen på bilen.”

”Når jeg så ankommer til banen, så diskuterer vi data samt hvad han har gjort ved bilen. Siden går vi banen rundt sammen, hvor vi diskuterer linier, sving, kerbs og hvordan de passer til bilens opsætning.”

”Fredag går vi i gang med funktionstesten ved roll out, og hele weekenden igennem så gennemgår vi data, og på den baggrund justerer vi opsætningen på bilen.”


(Foto: motioncompany)

DTM kan følges live på den officielle tyske TV kanal ARD. Alternativt sendes der live med dansk kommentering ved Lars-Christian Brask og Peter Nygaard på Canal+ Sport 2.

Tidsplanen for weekendens DTM løb ser ud som følger:

Fredag den 18. september:
17.20 – 17.50 Roll out
17.50 – 17.55 Start øvelser

Lørdag den 19. september:
08.45 – 11.15 Træning
13.35 – 14.28 Kvalifikation
14.35 – 15.00 International pressekonference
18.20 – 19.00 Taxi ture

Søndag den 20. september:
09.35 – 10.05 Warm up
13.20 – 13.30 Formationsomgange
13.30 – 13.45 Grid show
14.03 Start løb
15.20 Podie ceremoni
15.40 – 16.05 International pressekonference

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Circuit de Catalunya
  • 20/09/09 - Circuit de Catalunya - DTM
  •