Rotax

RMC i Vojens gjorde mesterskabet spændende

Rotax
18/09/09

RS Competition deltog i weekenden den 5. og 6. september i endnu en afdeling af Rotax Max Challenge serien. Teamet havde noget at køre for, da det både i Rotax Senior og Rotax Junior har chancer for sejrer i mesterskabet. Vejret kom hele weekenden til at spille en meget afgørende rolle, og det endte også sådan, at hver eneste Senior heat stort set kun handlede om at tage den rigtige beslutning med hensyn til valget af dæk.

Om lørdagen var teamet repræsenteret i Cadett Mini, hvor Jonas Nielsen deltog. Han lagde ud med en flot 6. plads i tidtagningen, men motorproblemer sendte ham længere ned i heatene, og han måtte endda også udgå i et heat med teknisk defekt.

Også teamchefen, Robert Schlünssen, satte sig igen i en gokart og deltog i DD2 klassen med to gear. Her viste han, at han ikke har glemt at køre gokart, da han i tidtagningen satte pole position med hele ni tiendedele af et sekund ned til nummer 2.
Efterfølgende vandt han to heat med 150 meter forspring, men til finalen fik han dog kamp til stregen. Han lå længe nummer to, indtil han på sidste omgang ville overhale den førende. Denne overhaling mislykkedes desværre, og han måtte ud på en lille snurretur. Han og den førende var dog så langt foran de andre, at han kunne køre i mål som nummer 3, hvilket gav ham et samlet resultat som nummer 2 – han havde dog stadig hurtigste omgangstid.

Søndag gik det løs med Rotax Mini, Rotax Junior og Rotax Senior. I Rotax Mini kørte Nicolai Nielsen en flot og sikker andenplads hjem. Niklas Dall Knudsen og Lasse Sørensen deltog i Junior klassen, hvor Niklas i sikker stil kørte sig ind på en andenplads, mens Lasse roligt og sikkert kørte sig længere og længere op i feltet for til sidst at køre sig til en 7. plads i finalen. Niklas er stadig den førende i mesterskabet med 7 point efter det tilladte antal point er fratrukket.

Senior skulle vise sig at blive den sværeste klasse at deltage i, da det til hvert senior heat begyndte at dryppe, hvormed kørerne altså måtte træffe afgørende beslutninger. Især Michael Markussen traf en afgørende, men også rigtig beslutning, da han som den eneste nåede at skifte til regndæk i første heat, hvilket altså førte til, at han vandt heatet flere omgange foran resten af feltet.

Til andet heat begyndte regnen endnu engang at falde, her blev det dog mere lige, da de fleste nåede at skifte til regnvejrsdæk. Jannie Johansen kørte en flot 5. plads hjem, mens Nicolai Kristensen og Michael Markussen var på slicks, og de kørte en 7. og en 12. plads hjem.
Nicolai kørte heatets hurtigste omgangstid, da han havde valgt slicks, hvilket dog først blev en fordel, da banen tørrede op cirka midt i heatet.

Finalen blev kørt på slicks dæk, og her var det Nicolai, der blev den mest bemærkelsesværdige, da han kørte sig fra en 7. plads til en 2. plads, her med heatets tredje hurtigste tid. Michael og Jannie blev også i top 10 på en 7. og en 9. plads.

Nicolai er nu 5 point fra førstepladsen i mesterskabet, og selv siger han, at han ser meget frem til Thy efter en svær weekend på hjemmebane. Han mener, at der virkelig fokuseres, og heldigvis passer både karten og han selv rigtig godt til banen i Thy, så forudsætningerne for at vinde billetten til World Final i Egypten til december er skruet godt sammen. Nu skal de sidste point bare i hus, og det skal de med en sejr. Det samme er gældende for Niklas.