Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Racing Festivalen kan afgøre DM i Road Racing

Road Racing 
17/09/09 

Danmarksmesteren i Supersport-klassen skal kåres på Padborg Park
I den kommende weekend afvikler man på Padborg Park årets Racing Festival med et særdeles varieret program. Lørdag køres der således langdistanceløb med hen ved 30 startende hold, mens det søndag gælder premiereudgaven af Dansk Metal Formel Ford Festival.
Der er dog noget, man kan opleve begge dage. Det er en række af landets bedste Road Racing-kørere, som giver den gas på deres lynhurtige motorcykler, når der kæmpes om points til dels to Danmarksmesterskaber, dels to Cups, som Danmarks Motor Union har udskrevet for en række af de nye racerkørere i sporten.
 

De to DM-klasser, som køres ved Racing Festivalen på Padborg Park, er Superbike- og Supersport-klasserne. Superbike-klassen er for de hurtigste motorcykler i Danmark. Her kan der deltages med motorer på op mod 1000 cm3, og når de bedste Road Racing-kørere sætter sig på maskinerne og giver gas ned ad Padborg Parks 700 meter lange langside, når topfarten snildt på den sjove side af 220 km/t.


Veteranen Jan Jespersen har været med helt fremme i Superbike-mesterskabet.
(Foto: Morten Alstrup)

Det er folk som Kenn Jensen, Esbjerg, Jan Jespersen, Herlev, og Steven Tirsgaard, Give, der er blandt de bedste i Superbike-klassen, og dem har man tidligere i år har kunnet opleve fra DK4’s transmission fra det seneste Road Racing-løb på Padborg Park. Dengang kæmpede de også om points til den såkaldte Super Challenge, men denne gang er det i stedet Danmarksmesterskabet for Superbike, de fokuserer på. Og løbet kan blive afgørende for udfaldet af titelkampen. Racing Festivalen tæller nemlig som årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet for Superbike, og derfor kan sæsonens sidste sønderjyske Road Racing-løb måske give en indikation af, hvem der tager guldmedaljen.

Derimod vil Racing Festivalen bestemme den endelige fordeling af guldet, sølvet og bronzen i Supersport-klassen. De to starter, der er programsat for klassen med de hurtige 600 cm3-motorcykler, er nemlig årets sidste, så her skal det afgørende slag udkæmpes.


Simon Øland er en af de hurtigste kørere i Supersport-klassen.
(Foto: Morten Alstrup)

Gennem hele sæsonen har specielt to kørere været toneangivende i Supersport-klassen. Det er John Høj, Hornslet, og Simon Øland, Munkebo, som har skiftes til at score maksimumpoints, og det må også forventes, at det bliver mellem de to kørere, at topkampen kommer til at foregå. Sidste gang, de to kørere var i aktion på Padborg Park, var det dog John Høj, der vandt begge løb.

Udover DM-løbene for Supersport- og Superbike- klasserne køres deres også om Danmarks Motor Unions Cups i henholdsvis Rookie 600- og Rookie 1000-klasserne.

Langt hen ad vejen minder motorcyklerne her om dem, som bruges i Supersport- og Superbike-klasserne, men den største forskel ligger ikke i teknikken, men derimod i deltagerne. I de to Rookie-klasser er det nemlig de forholdsvis nye navne i Road Racing-sporten, som kommer til start, og selv om tempoet måske ikke er helt så opskruet som i kampen om Danmarksmesterskaberne, er konkurrencen mindst lige så hård.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Jespersen
  • Simon Øland
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 20/09/09 - Padborg Park - Formel Ford Festival DK - EM
  •