Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Christian Bakkerud:
Imponerende femteplads i Silverstone finale

Le Mans
Series 

16/09/09 

Med imponerende kørsel fra sidstepladsen, op gennem hele feltet til en endelig femteplads, viste Christian Bakkerud at Danmark har fået en ny topkører på den internationale sportsvognshimmel. Hele 3 timer i træk var Christian bag rattet i den hurtige Audi R10 TDi, da han søndag kørte sin del af det 1000 kilometer lange Le Mans Series løb på den engelske Silverstone bane.
 

Efter at have sat hurtige tider i træningen fredag og lørdag, var det op til Christian Bakkeruds teamkollega, den tidligere Formel 1 kører Christijan Albers, at sætte en tid i kvalifikationen.


(Foto: motioncompany)

”Albers havde et uheld under kvalifikationen, så han fik ikke sat nogen tid, ”forklarer Christian. ”Derfor startede vi bagerst i løbet. Det er naturligvis ærgerligt, men det er den slags der sker.”

Således var der kun en ting at gøre, og det var at gamble. Med hele 40 biler på gridden, var der lang vej op til den førende bil, og dermed til podiet. Men med en Audi R10 TDi er der mulighed for at udnytte dieselmotorens evne til at strække brændstoffet. Men det kræver, at køreren i bilen formår at udnytte det, og samtidig undgår de langsommere GT biler på banen.

”Vi havde lagt en strategi om, at vi skulle køre på en setting i motoren, så vi brugte mindre diesel. Det betød så naturligvis samtidig, at vi havde færre hestekræfter til rådighed.”

”Der var kun to kørere i bilen til dette løb, Albers og jeg. Vi havde delt det op på den måde, at vi hver kørte omkring 3 timer af løbet ud i en køre.”

”Det er altså hårdt, Silverstone er en bane hvor man virkelig bliver udsat for G-kræfter i svingene. Og man skal hele tiden være koncentreret, for der er en masse langsommere GT biler, som man skal passe på og komme udenom.”

”Men vi formåede at køre os fra sidstepladsen og op på en femteplads. Og vi slog den anden Team Kolles bil, der startede på 6. pladsen og sluttede på 6. pladsen. Men det var godt nok tæt på, da jeg kørte bilen i mål var brændstoflampen begyndt at lyse, og jeg kørte på reservetanken. Der var meget lidt brændstof tilbage i tanken, men vi udnyttede at vi havde TDi motoren, som virkelig kan spare på brændstoffet.”

”Så jeg er ret godt tilfreds. Men jeg er godt nok også træt, nu skal jeg slappe af. Men det føles godt at kunne slutte sæsonen af med sådan et flot resultat. ”


(Foto: motioncompany)

”Det er meget vigtigt for mig at sige tak til mit team. Det fungerede virkeligt godt denne gang; jeg fik alle de relevante informationer fra pitten, da jeg var i bilen. De arbejdede virkeligt hårdt på at hjælpe mig, både mekanikerne og folkene i pitlanen. Jeg er meget stolt af at arbejde sammen med dem, de er meget dygtige!”

Christian Bakkerud har nu med det sidste løb i kalenderen afsluttet sin sportsvognssæson i Le Mans serien hos Team Kolles. Den næste opgave bliver DTM, hvor han allerede på fredag tager hul på løbet på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Christijan Albers
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Silverstone
  • 13/09/09 - Silverstone - Le Mans Series
  •