Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Per Poulsen tog sin første DTC-sejr

DTC Cup 
15/09/09 

- for Hartmann Honda Racing på Ring Djursland
Det er ikke kun James Thompson, der kan vinde for Hartmann Honda Racing. Det beviste Per Poulsen i weekenden på Ring Djursland, hvor han ikke bare sikrede sig tre sejre i kampen om privatcuppen, men også formåede at slå hele feltet i et af de tre løb.
 

”Det var fedt. Det var det,” siger Per Poulsen efter sejren i andet løb. ”Jeg havde ikke forventet at vinde, da vi kørte ud, men jeg kom hurtigt op til toeren og jeg var hurtigere end Jason Watt, som lå foran mig, så jeg tænkte, at den skulle have en chance. Jeg kom forbi ham et kort øjeblik på et tidspunkt, men så forbremsede jeg mig, og så kom han forbi igen. Men omgangen efter kom jeg forbi og vandt.”


Per Poulsen overhalede Jason Watt og tog sin første DTC-sejr.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Det er da klart, at det var en forløsning med den første sejr. Det var rigtig fedt, også for gutterne, for selv om jeg da har fået en andenplads i år, så er det jo sejrene, man kører efter.”

Weekendens resultater på Ring Djursland betød, at Per Poulsen kom tilbage på førstepladsen i kampen om privatkørernes mesterskab, mens han i den generelle stilling ligger som nummer seks lige efter Jason Watt.

”Det var en super weekend, specielt ovenpå de to foregående weekender, hvor løbene på Jyllandsringen måske ikke var decideret ringe, men så havde en skidt afslutning. Resultater her havde jeg virkelig behov for, og jeg har vist, at vi er berettiget til vores placeringer,” siger Per Poulsen. ”Selvfølgelig mangler vi speeden til at kunne kæmpe med om sejren, men vi fik det bedste ud af det, der var muligt. Det var ekstremt vigtigt i forhold til privat cuppen, for der havde jeg fået kniven på struben.”


Per Poulsen gjorde rent bord i privatcuppen.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Men der kom også lidt malurt i bægeret. Efter løbet blev Per Poulsen idømt et gult kort og et tillæg på op til seks pladser ved startopstillingen til næste løb for den måde, han overhalede Jason Watt.

”Jason ligger og kører defensivt i 4-5 omgange, og så bliver en overhaling noget snævert noget,” siger Per Poulsen. ”Men som Jason selv siger, så bytter vi lidt lak, men jeg forstå så ikke, at protesten kommer. Egentlig kunne vi køre hjem med oprejst pande, men alligevel var det med en sur smag i munden, så vi har valgt at anke afgørelsen.”

Løbet på Ring Djursland gav også et comeback til teamejer Hans Hartmann, der overtog den bil, som James Thompson hidtil har kørt, men som han ikke kunne køre grundet forpligtelser i Australien i denne weekend.


Hans Hartmann vendte tilbage til DTC.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Det var lækkert at være tilbage,” fortæller Hans Hartmann, som dog kun nåede at få en tredjedel af den forberedelse, som Per Poulsen fik om lørdagen.

”Jeg dummer mig og ødelægger en rigtig god motor, og den manglede jeg resten af weekenden,” indrømmer han. ”Havde jeg haft den, var jeg overbevist om, at jeg ville have været oppe og kæmpe med en kører som Jens Møller. De gange, hvor jeg var der, styrede han bedre enten ned mod Skoven eller ud af Skoven. Der var ikke noget at gøre. Det var selvfølgelig også rutinen mod ikke-rutinen, men det var en fed weekend. Det var skægt at prøve, og jeg føler ikke, at jeg er blevet helt til grin. Det kunne have været værre.”

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • Hans Hartmann Petersen
  • Per Poulsen
  • Hartmann Racing
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •