Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT3 European Championship

Ny topplacering til Christoffer Nygaard

FIA GT3 
15/09/09 

Den danske racerkører blev nummer to i EM-afdeling i Portugal
Christoffer Nygaard sikrede sig en ny topplacering i den forgangne weekend, da han stillede op i en afdeling af det officielle Europamesterskab for FIA GT3-biler i Portugal. Sammen med Florian Gruber blev den unge racerkører fra Lyngby nummer to i løbet, og makkerparret indtager derfor en sammenlagt fjerdeplads i mesterskabet, hvor der endnu resterer to løbsweekender.
 

”Det blev desværre ikke til det øverste trin i modsætning til sidste gang, men en andenplads er stadig godt, for den gav os gode points til mesterskabet,” fortæller Christoffer Nygaard, som dog ikke havde det bedste udgangspunkt til det første af søndagens to løb på den forholdsvis nye bane, Autodromo Internacional Algarve.

”I tidtagningen lavede jeg måske en fejldisposition og fik ikke udnyttet tingene til det, vi reelt kunne, hvilket nok var en startposition i første række. Enten en pole position eller en toer,” indrømmer han. Men Christoffer Nygaard skulle selv sidde bag rattet af bilen i det første løb, og her fik han gjort skaden god igen, selv om det så svært ud på den første omgang.


Sammen med Florian Gruber blev Christoffer Nygaard nummer to i Portugal.
(Foto: DPPI)

”Jeg får en OK start og er hurtigere end bilerne foran, men bag mig starter en Dodge Viper, og den er rigtig hurtig, så jeg blev lukket inde,” siger Christoffer Nygaard. ”Jeg taber et par pladser i starten og ryger ned som otter eller nier. Jeg har mere pace end dem foran, men kan ikke komme forbi. Men jeg får alligevel arbejdet mig frem, så da jeg kom i pit, var jeg oppe på en fjerdepladds. Florian overtog så bilen, fik overhalet to konkurrenter og kom i mål som toer.”

Andenpladsen rykkede Christoffer Nygaard og Florian Gruber frem på fjerdepladsen i Europamesterskabet inden det andet løb, der skulle køres senere søndag eftermiddag. Men her kom den dansktyske duo ikke til start.


Christoffer Nygaard (nummer to fra venstre) var atter på podiet i EM for GT3-biler.
(Foto: DPPI)

”På sidste omgang af det første løb tabte bilen pludselig olietryk, og teamet fandt så ud af, at det var et leje, som var gået i stykker, hvilket betød, at vi skulle skifte motor,” fortæller Christoffer Nygaard. ”Vi havde kun to timer til at gøre det, og dem, som bygger bilerne, siger at man skal regne med at bruge seks timer for at skifte motor. Drengene gik alligevel i gang, og de manglede kun en halv time i at være færdige, da det andet løb skulle starte…”

Alligevel var der held i uheld for Christoffer Nygaard og Florian Gruber. De beholdt begge deres fjerdeplads i Europamesterskabet.

”Vi skulle være startet som toer efter dem, som vandt første løb, og vi følte, at vi havde god fart på, så det var dobbelt ærgerligt, for dem, som førte mesterskabet, udgik af begge løb, og det kunne have bragt os tættere på dem i mesterskabet,” forklarer Christoffer Nygaard.

”Men hvis vi skulle udgå, var det godt, at de også udgik, for så kom vi ikke alt for langt efter. Andenpladsen efter sejren på Oschersleben var fedt, men det var ærgerligt at gå glip af de sidste points.”

Allerede om fem dage er det planen, at Christoffer Nygaard og Fischer Racing skal i action igen, da der på Sachsenring skal køres en afdeling af den tyske ADAC GT Master-serie.

”Det er lidt i det uvisse, om vi bliver klar,” siger den danske racerkører. ”Vores motorskade gør, at vi er bagud, og den lange transport fra Portugal til Tyskland betyder, at transporteren først er hjemme onsdag aften, hvor vi kan danne os et overblik over, hvor vi står. Og om vi kan deltage.”

www.christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Florian Gruber
  • Fischer Racing
  • Portimão
  •