Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vinder igen

Danish
Touringcar
Challenge 

13/09/09 

– tilbage i mesterskabskampen i DTC
Jan Magnussen er i øjeblikket uovervindelig. Med en finalesejr i dagens DTC afdeling på Ring Djursland fulgte Jan Magnussen i sin BMW fra Ree Sport op på den seneste stime af succes med sejr for Corvette i USA og sejr i sidste DTC afdeling. Ikke nok med, at Jan Magnussen vandt finaleheatet, men han vandt også det første indledende heat og blev nummer to i det andet, trods en startplacering som nummer otte.
 

Første heat blev vundet fra Pole Position foran teamkammerat Martin Jensen og samtidig satte Magnussen en ny banerekord undervejs. I andet heat skulle der dog mere dramatik til. Fra startposition nummer otte skulle Magnussen fremad. Martin Jensen gav hurtigt plads og derefter kom Magnussen forbi Kasper Jensen og Michael Carlsen. Magnussen pressede nu Michel Nykjær, der havde Henrik Lundgaard, Jason Watt og Per Poulsen foran sig. Men en intern kamp mellem Nykjær og Lundgaard resulterede i et sammenstød der sendte Jason Watt af banen. Jan Magnussen slap igennem og da Lundgaard efterfølgende blev dømt en 3 sek. straf var andenpladsen Magnussens.


(Foto: Jan Kaiser)

Finalesejren blev igen kørt hjem fra Pole Position og igen var det teamkammeraten Martin Jensen, der kom i mål bag Jan og dermed tog endnu flere point fra Lundgaard, der sluttede treer. Grundet skader fra sammenstødet med Jason Watt i andet heat, kom Nykjær ikke til start i finalen. Dermed har han, til trods for at han missede en afdeling tidligere på året, bragt sig selv i en fordelagtig position, når kampen om mesterskabet skal afvikles på Jyllands Ringen den 4. oktober.

”Det var min bedste score i DTC nogensinde” sagde den forsvarende DTC mester Jan Magnussen efter finalen. ”To sejre og en andenplads er mere end vi havde turdet håbe på. Jeg havde meget succesballast med i bilen og fik problemer med dækkene i slutningen af alle tre løb. Men heldigvis havde jeg min holdkammerat Martin Jensen, til at skærme af bag mig. Han var den perfekte teamkammerat i dag og der skal lyde en kæmpe tak til ham. Han har stor andel i dagens sejr. Før dagens løb var jeg klar over, at jeg skulle score flere point end Chevrolet’erne med Nyklær og Lundgaard i alle heats, hvis jeg skulle have en chance for at gøre mig gældende i årets mesterskab. Det så på forhånd rigtig, rigtig svært ud og i andet heat kæmpede jeg hårdt for at komme forbi Nykjær og Lundgaard. Da Nykjær vælger at forsøge sig udenpå Lundgaard, satser jeg på at det ikke lykkes og vil smutte med indenom. Men inden vi når så langt, så misser han nedbremsningen og rammer Watt foran og så var der pludselig et par gratis placeringer. Tidligere på året gik tingene ikke vores vej, men det gjorde de i dag og nu er jeg tilbage i kampen om mesterskabet. Når vi skærer vores dårligste resultater for året væk, så har jeg nu passeret de to Chevrolet’er og er toer i mesterskabet efter James Thompson, der til gengæld ikke kan køre sidste afdeling”.


(Foto: Jan Kaiser)

Med dagens sejre har Jan Magnussen nu bragt antallet af sejre i år op på otte. Fem DTC sejre, sejr for Corvette i GT1 på Le Mans og Sebring samt Corvettes første sejr i GT2 på Mosport.


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Ree Sport
 • Ring Djursland
 • 13/09/09 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her