Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Barrichello vinder på Monza

Formel 1 
13/09/09 

Button på andenpladsen og Hamilton crasher på sidste omgang
Veteranen Rubens Barrichello vandt for anden gang i år et Formel 1 løb og er dermed den eneste der er en reel trussel mod Jenson Button i kampen om VM. Force India kom igen afsted med et fint resultat, mens Hamilton røg af banen på sidste omgang.
 

Det går hurtigt på Monza. Omgangstiderne er hurtige, løbet er kort og pitstoppene er altid noget hvor man ikke skal blinke med øjnene. Og sejren på Monza kom i hus ved taktisk kørsel. Lewis Hamilton kom ellers bedst afsted fra start, men efter pitstoppene var de to Brawn racere pludselig foran ham. At Ross Brawn har udtænkt en vindende taktik er der sådan set ikke noget nyt i. En kamp på banen havde dog været mere spændende.

Dermed var Hamilton på 3. pladsen, en placering som han holdt indtil sidste omgang. Han var tydeligt hurtigere end Button, men kunne ikke nå de sidste meter op til ham. Og på sidste omgang gik det så galt for ham og bilen smadrede ind i barrieren. Exit Hamilton.

Men det generede ikke den gennemsnittelige tilskuer på Monza, for det betød at Kimi Raikkonen i Ferrari fik klasket sin røde racer ind på en heldig 3. plads. Raikkonen var længe under pres fra Adrian Sutil, der sluttede på en fin 4. plads - ikke helt så godt som Fisichelle gjorde for 14 dage siden, men bestemt mere end godkendt.

Fernando Alonso tog en 5. plads i sin Renault, uden rigtig at gøre sig videre bemærket. Også Kovalainen kørte et anonymt løb og sluttede på en 6. plads, selvom det nærmest virkede som om han kørte baglæns i starten af løbet.

Heidfeld sneg sig ind på en 7. plads, sådan som han nu er kan snige sig ind alle steder. Kubica havde et mere dramatisk løb med stor fremgang i de tidlige omgange og så et tidlige exit.

Det sidste point gik til Sebastian Vettel, der efter endnu en halvsløj præstation må siges at have meldt sig mere eller mindre ud af titelkampen. Det samme kan man sige om den anden Red Bull kører, Mark Webber der strøg af på løbets første omgang. Faktisk skal de to Red Bull kørere nok i i virkeligheden kigge mere bagud end fremad, for Kimi Raikkonen er ved at kunne ånde dem seriøst i nakken.

Der er fire løb tilbage af sæsonen, alle oversøiske. Barrichello er sølle 14 point efter Button og det indre opgør hos Brawn kan blive spændende - lad os håbe på det i al fald.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monza
  • 13/09/09 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  • Italiensk Grand Prix - Resultatet
  •