Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

FIA - Alvorligere end snyd

Formel 1 
12/09/09 

Renaults 'crash' sag som skal behandles den 21. september er mere alvorlig end hvis der var tale om snyd. Det er meldingen fra FIA præsident Max Mosley. Dermed kan Renault se en alvorlig sanktion i møde hvis teamet bliver kendt skyldig i anklagerne.
 

Tidligere på dagen kom det frem at Renault teamchefen har anlagt sag mod Piquet familien som står bag anklagerne. FIA vil holde Nelson Piquet junior skadesløs i behandlingen, så han ifalder ingen straf efter sagen er behandlet.

Da anklagerne kom frem kunne Mosley ikke andet end at sætte en undersøgelse igang. Han mener at hvis man forsøger at 'fixe' et resultat, er det langt mere alvorligt end at snyde sig til succes i Formel 1. Han forsøger dog at mane til besindighed. "I øjeblikket taler vi om det som Renault er skyldige, men det ved vi ikke endnu. Indtil de har givet deres forsvar, må vi formode at de er uskyldige," siger Mosley. Hvilket i det hele taget er meget andre toner end der normalt er fra FIA hvor man er skyldig indtil det modsatte er bevist!

Og så beklager han at der i optakten til det italienske Grand Prix er blevet lækket oplysninger. Man vil nu internt i FIA, forsøge at frem til hvem der lækker oplysninger.

Dømmes Renault for snyd af denne karakter bliver resultatet i Singapore ikke ændret, men i stedet vil Renault ifalde en straf i form af udelukkelse, enten for nuværende sæson eller den kommende.

Benji

Læs mere om:
  • Nelson Piquet Jr.
  • Renault F1
  • Information om Renault skandalen lækket
  • Officel udtalelse fra Renault
  •