Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Information om Renault skandalen lækket

Formel 1 
11/09/09 

Briatore: Uhørte løgne og afpresning
Fronterne er trukket ualmindeligt skarpt op i det der begynder at ligne en skandale som efterspil på Grand Prix'et i Singapore sidste år. Fik Nelson Piquet Jr. besked om at køre i muren for at hjælpe Alonso til en sejr? "Lodret løgn" siger Briatore.
 

Den 21. september står Renault derfor til høring hos FIA og her mener forbundet at der er vægtige beviser for at Renault imod sportens ånd beordrede Piquet til at køre sig selv af. Og det bliver der set meget alvorligt på. Der er skrevet meget i oplægget til mødet, og blandt andet har FIA fået udskrifter fra telemetrien der viser at Piquet accelererer meget hårdt mens hans spinner - hvad enten han forsøger at redde udskridningen eller bevidst forsøger at gøre spinnet stort nok.

Det er information som ikke ligefrem er meget interessante for FIA at få ud - dels kan Renault begynde at forberede et bedre forsvar, og samtidig fremtræder FIA som en organisation med en stor læk hvor informationer bliver givet videre. I indholdet der er sendt til medlemmerne indgår der også en underskreven erklæring fra Nelson Piquet om at han blev beordret til at køre sig selv af.


Nelson Piquet Jr. i Singapore - var det et bevidst spin der skulle hjælpe Alonso til sejr?
(Foto: Renault F1)

'Uhørte løgne'

Officielt har Renault afvist at kommentere på indkaldelsen til mødet for FIA om lidt over en uge. Men i pakken med lækket information fra FIA indgår blandt andet et brev skrevet af Flavio Briatore, dateret den 28. juli. På det tidspunkt har FIA hørt anklagerne og Piquet jr. står på vippen til at få en fyreseddel. Brevet er stilet til Piquet senior som bestemt er en person der har markante holdninger - også når det gælder sin søn. I brevet gør Briatore det meget tydeligt at han ser Piquet familiens handlinger som gemen afpresning. Et par højdepunkter fra brevet:

"Du kan sikkert godt forstå at jeg ikke kan acceptere at ville strides om at Renault teamet, mig selv og din søn har været en del af en konspiration som ikke alene ville få indflydelse på resultatet af løbet, men også være en risiko for sikkerheden for alle deltagerne i Grand Prix'et blot for at give Fernando Alonso en fordel i løbet."

"Jeg er tvunget til at se dine trusler som et klart forsøg på at udøve afpresning mod Renault F1 og mig selv for at få en illegitim fordel ved hjælp af trusler og lodrette løgne på grundlag af formodede ting der er overhørt."

Briatore forbeholder sig retten til at hive Piquet familien i retten. To dage efter Briatores brev underskrev Piquet jr. en erklæring til FIA. Og så rullede balladen ellers.


Briatore er klar i mælet: Det er direkte afpresning fra Piquet familien
(Foto: Renault F1)

Den 21. september bliver vi mere klare på om der var tale om snyd og bedrag fra Renaults side eller om det slet og ret er en ondsindet afpresning af teamet for at Piquet kan blive i Formel 1. Hvis Renault dømmes kan det medføre en total udelukkelse fra Formel 1, mens en frifindelse vil efterlade Piquet med et særdedes blakket ry.

Benji

Læs mere om:
  • Nelson Piquet Jr.
  • Renault F1
  • Marina Bay Street Circuit
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  • Renault til høring hos FIA
  •