Go Kart

Andreas Fasberg 12’er i VM i KZ1

Go Kart
12/09/09

Det var intet mindre end én sensatition, da Andreas Fasberg på et "Wild Card" viste sig at være med helt fremme i toppen til VM i KZ1 klassen.
Da Fasberg satte 3. hurtigeste tid foran Europa mesteren Bas Lammers, og en lang række andre meget dygtige kører, kom snakken til at gå hurtigt.

Chancen for at vinde løbet var absolut til stede men med kun én motor til rådighed var der ikke plads til den mindste fejltagelse, og efter en dårlig start i første heat der resulterede i en 14 plads, gav motoren op i 2. heat fra en sikker 2 plads foran den senere vinder Jonathan Thonon med 26 plads til følge, 3 heat blev til en suveræn 2 plads foran legenden Davide Fore.

I Søndagens varm up hvor der skulle køres motor til overser en anden kører at Fasberg kører langsomt han kører ind i Fasberg og beskadiger karten. idet der kun var kort tid til rådighed mellem varmup og sidste heat blev karten kun nød repareret den havde lidt problemmer med at dreje til højre, men på trods af dette kørte Fasberg en 9 plads hjem.

Placeringerne fra de indledende heat rakte til en lidt skuffende start position som 27. I prefinalen, herefter kørte Fasberg sig frem til 20 plads igen manglede motoren lidt fart det blev dog ordnet til finalen, hvor Fasberg kørte sig frem til 9 plads hvorefter han faldt tilbage til en absolut flot 12 plads.

Selv om en 12. plads jo ikke lyder af meget så er min mekanikker Alessandro Manetti og jeg selv meget tilfredse vi havde på forhånd sagt at en plads i top 10 ville være det samme værd som at vinde løbet. Vi fik vist at vores gokart selv om den er noget anderledes end andre gokarter I fronten er utrolig nem at køre, det var paradoksalt nok heller ikke særlig svært at være mekaniker idet vi stort set kørte den i standard opsætning gennem hele løbet.

Alt i alt må man konstatere at det ikke er så nemt at konkurrere med fabriksteam med no limit budgetter på en lærlingeløn. Men det er utrolig sjovt når man fra sit lille telt med begrænset midler er i stand til at ryste fabrikkerne i deres paladser udtaler en Glad Andreas Fasberg.

Næste løb er finalen i super karten i Roskilde Fasberg ligger på samlet 3 plads før løbet. Det bliver spændende at følge løbet der køres i den kommende week-end.