Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT3 European Championship

Christoffer Nygaard kører på ny bane i Portugal

FIA GT3 
10/09/09 

Den danske racerkører genoptager kampen om Europamesterskabet
Efter at han i sidste måned tog hul på anden halvdel af den tyske mesterskab, genoptager Christoffer Nygaard i denne weekend kampen om det officielle Europamesterskab for GT3-sportsvogne. Her vandt den unge racerkører fra Lyngby netop det seneste EM-løb sammen med sin tyske makker, Florian Gruber.
 

”Vi har været hurtige fra starten af sæsonen, og det var fantastisk at score vores første sejr i Europamesterskabet allerede i sæsonens tredje løbsweekend. Nu gælder det bare om at fortsætte stilen,” siger Christoffer Nygaard om løbet, der foregår på en helt ny bane i Portugal.

Autodromo Internacional Algarve er placeret i den portugisiske region, som har givet navn til den, og det 4,7 km lange forløb er meget kuperet og varieret.

”Banen har et godt layout,” forklarer Christoffer Nygaard, som dog først i træningen får lejlighed til selv at køre på den. Alligevel starter han ikke på helt bar bund.


Christoffer Nygaard genoptager i weekenden kampen om Europamesterskabet.
(Foto: DPPI)

”Jeg har forberedt mig ved at se mange inboard-videoer fra et løb, der blev kørt der tidligere i år. Vi har været godt med på alle baner i år, så jeg føler også, at vi kan kæmpe med fremme i Portugal. Banen har nogle hurtige passager, men der er også langsommere dele, som kræver gode bremser. Dette skulle være til vores fordel, for Ford GT-modellen er meget god i nedbremsningerne. Vi har allerede vundet mange dueller på den konto i år.”

Mens efteråret så småt er ved at sætte ind herhjemme, er der stadig høje temperaturer i Algarve i den kommende weekend.

”I Portugal bliver det helt sikkert varmt i vores bil, men det kan kun være en fordel, da den har vist sig at klare sig godt, når det er varmt,” slår Christoffer Nygaard fast. ”Vores mål er at score så mange points som muligt i Portugal, så vi står godt inden de to sidste afdelinger af mesterskabet.”

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Florian Gruber
  • Fischer Racing
  • Portimão
  • 20/09/09 - Portimão - FIA GT3
  •