Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Road Racing-kørerne vender tilbage til Ring Djursland

Super
Challenge 

09/09/09 

MC-Basen Super ChallengeMange Super Challenge-kørere har den svære bane i frisk erindring
I den kommende weekend gør hele cirkusset med Danish Touringcar Championship og de tilhørende to- og firhjulede supportklasser det næste stop på deres turne rundt på de danske racerbaner. Stoppestedet er Ring Djursland og begivenheden er Sensommerløbet, som bliver årets næstsidste afdeling af Super Challenge-serien.
 

Men selv om det er eneste gang, at der i år skal kæmpes om points til Danmarksmesterskabet i Super Challenge, er det ikke første gang i år, at de hurtige Road Racing-kørere skal prøve kræfter med den svære og udfordrende bane. Hele den første weekend af juni var nemlig helliget race med motorcykler, og der var mange af kørerne fra Super Challenge-klassen, som benyttede lejlighed til ikke bare at jagte pokaler og sejre, men også at få Ring Djurslands baneforløb genopfrisket.


En lang række af Super Challenge-kørerne vender i weekenden tilbage til Ring Djursland for at dyste om points til mesterskabet.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Den førende kører i Super Challenge, Steven Tirsgaard, Give, vandt således ved den lejlighed et af de to afholdte løb for Superbike-klassen, der med sin 1000 cm3-motorcykler er den af de øvrige Road Racing-klasser herhjemme, som kommer tættest på Super Challenge. Men også to andre Super Challenge-kørere gjorde det godt i forsommeren. Det var Thomas Harding, Slagelse, og Steen Hansen, Herning.

Thomas Harding sikrede sig nemlig den hidtil eneste førsteplads, han har opnået i år, da han i Super Challenge-serien kun står noteret for tre andenpladser i denne sæson. Samtidig var Steen Hansen dengang blot nogle få tiendedele fra at vinde sin første sejr nogensinde på en af de store Road Racing-maskiner, så sammen med Steven Tirsgaard må denne duo forventes at have gode muligheder i den kommende weekend.

En kører, som man dog aldrig må afskrive, er Jan Jespersen, Herlev. Den forsvarende mester døjer stadig med de fysiske eftervirkninger efter sit grimme styrt ved Juniløbet på FDM Jyllandsringen, men han kæmper ufortrødent videre, og ved Sensommerløbet vil han kæmpe, lige så længe han har kræfter til det og muligheden for en sejr er til stede.

Sammen med Super Challenge-løbene på Ring Djursland, vil der også blive kæmpet om points til Danmarksmesterskabet for Supersport-klassen. Her er det kørere på de lidt mindre motorcykler med 600 cm3-motorer, som deltager i en konkurrence i konkurrencen, og selv om deres maskiner på papiret kun yder to tredjedele af de bedste Super Challenge-maskiner, bliver de på Ring Djursland alligevel ikke hægtet helt af.

Godt nok ligger deres omgangstider et par sekunder fra det, Steven Tirsgaard & co. præsterer forrest i feltet, men de bedste Supersport-kørere kommer alligevel hurtigere rundt på den 1752 meter lange bane end de hurtigste DTC-kørere! Ved Sensommerløbet må man forvente, at kampen blandt de bedste 600 cm3-kørere vil komme til at stå mellem Simon Øland, Munkebo, John Høj, Hornslet, og Steffen Carlsen, Holstebro.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

Plac. Kører Mærke Point
1 Steven Tirsgaard Honda CBR1000 RR 224
2 Jan Jespersen Honda CBR1000 RR 191
3 Thomas Harding Suzuki GSX R 1000 149
4 Steen Hansen Honda CBR1000 RR 142
5 Carsten Lund Honda CBR1000 RR 111
6 Kenn Jensen Suzuki GSX R 1000 95
7 Kim Phillip Yamaha YZF R1 88
8 Lars Bo Pedersen Suzuki GSX R 1000 64
9 Lars Pedersen Suzuki GSX R 1000 63
Ulrik Døssing Nielsen Honda CBR1000 RR 63
11 John Høj Kawasaki ZX6 RR 54
12 Steffen Carlsen Yamaha YZF R6 31
13 Simon Øland Kawasaki ZX6 RR 27
14 Michael Møller Pedersen Yamaha YZF R6 19
15 Alex Schact Yamaha YZF R6 17
16 Benny Haslev Suzuki GSX R 600 16
17 Hugo Eskildsen Kawasaki ZX10 RR 10
18 Mikal Miller Kawasaki ZX10 RR 8
19 Erik Thomsen Honda CBR600 RR 6
Tonni Navrsgaard Honda CBR1000 RR 6
21 Nikolaj Andersen Kawasaki ZX10 RR 4
22 Søren Peder Pedersen Honda CBR1000 RR 1
Henrik Nyvang Suzuki GSX R 1000 1
René Torpsgaard Honda CBR600 RR 1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Steen Hansen
  • Steven Tirsgaard
  • Thomas Harding Nielsen
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Super Challenge
  •