Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Banedebutant glæder sig til Ring Djursland-møde

Clio Cup - DK 
10/09/09 

Clio CupJan Seerup får i weekenden sin første start på Danmarks sværeste bane
Renault Clio Cuppen er nok det nærmeste, man kommer en decideret aspirantklasse til Danish Touringcar Championship. Det er ikke kun de resultater, som klassens forsvarende mester Per Poulsen, Årup, har leveret i sit DTC-comeback i år, som understreger dette. Også opbygningen af det køretøj, som anvendes i Danmarks hurtigste mærkeklasse, er forholdsvis tæt på de biler, som anvendes i DTC-serien.
 

En standardvogn med en effektfuld motor, en sekventiel racergearkasse og en velafstemt undervogn er med til at gøre Renault Clio Cuppen til noget, der ligner Danish Touringcar Championships lillebror. Det er derfor heller ikke hvem som helst, som går hen og vinder løb i serien.

Årets mesterskab er således domineret af trioen Jacob Kristensen, Hadsten, Claus Christensen, Århus, og Michael Christensen, Varde. Førstnævnte er tidligere DTC-kører, mens de to andre kørere kan bryste sig af titler i henholdsvis Citroën Saxo Cuppen og rallycross. Alligevel er der kørere, som tør udfordre dem. En af dem er Jan Seerup, Greve, som aktuelt indtager fjerdepladsen, og som dermed er bedste forfølger.

”Jeg kan nok ikke følge med de tre oppe foran, men måske kan deres interne kamp give mig nogle chancer,” siger Jan Seerup forud for weekendens mesterskabsafdeling. Det er Sensommerløbet på Ring Djursland – en bane, som han aldrig har kørt race på før. Endsige overværet et løb fra tilskuerpladserne.


Jan Seerup (tv) har lært nærkampene med blandt andet Jan Engelbrecht, men i weekenden skal han lære Ring Djurslands udfordringer at kende.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har hørt, at det er en spændende bane, hvor man skal holde tungen lige i munden, så jeg glæder mig faktisk meget,” siger banedebutanten, som sidste år endte på en fjerdeplads i Volkswagen Polo Cuppen – en løbsserie, som dog ikke kørte på Ring Djursland.

”De 20 minutters træning på lørdag bliver meget spændende, og så må jeg se, om jeg kan komme rundt på banen. Vigtigt er bare, at jeg må lade være med at køre i sandet ligesom ved det sidste løb, så jeg kan få lidt mere tid på banen,” siger Jan Seerup om den kommende udfordring.

Ring Djursland er kendt – og berygtet – blandt racerkørere som den danske bane, der virkelig formår at skille fårene fra bukkene. Hvis det krævende baneforløb da ikke inden har formået at skille køreren af med chancen for en pokal endsige blot muligheden for at gennemføre løbet.

”Som udgangspunkt er jeg ikke bange for at køre, men jeg har respekt for tingene,” siger Jan Seerup om sit forestående møde med Ring Djursland. ”Jeg synes selv, at jeg har en udmærket forståelse for balancen. Jeg tager tingene roligt i starten, og så kan vi give gas lidt senere. Jeg er nok ikke så fanden i voldsk i starten.”

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Hjemby/-sted Point
1 Claus Christensen Århus N 188
2 Michael Christensen Varde 175
3 Jacob Kristensen Hadsten 144
4 Jan Seerup Greve 116
5 Martin Sally Hjortshøj 85
6 Ronni Nielsen Smørum 84
7 Jan Engelbrecht Nærum 83
8 Anders Fjordbach Aalborg 69
9 Preben Møller Havndal 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup 21
11 Kevin Magnussen Roskilde 18
Ole Klitgaard Svendborg 18
13 Roy Arild Edland Norge 17
14 Kent Bernsdorf Ringe 16
15 Martin Frederiksen Odense M 11
16 Dennis Elgaard Farsø 7
Brian Mikkelsen Vejle 7
18 Lars Højris Struer 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Jan Seerup
  • Michael Christensen
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  •