Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kan veteranen snyde teenagerne?

Formel Ford - DK 
09/09/09 

Anders Ole Egebart er eneste Formel Ford-kører med Ring Djursland-sejr i bagagen
I den kommende weekend rykker Danish Touringcar Championship og alle de tilknyttede supportklasser ind på Ring Djursland for at køre sæsonens næstsidste afdeling af årets Danmarksmesterskaber på asfaltbanerne. Det er bl.a. tilfældet i Formel Ford, hvor de to teenagere Dennis Lind, Roskilde, og Jesper K. Egebart, Børkop, ligger i front af tabellen og kæmper om at få Danmarks Idræts Forbunds guldmedalje hængt om halsen.
 

Men udfordringen for de to teenagere er speciel. Det bliver nemlig blot anden gang, at de kæmper på den kuperede djurslandske asfalt. Ja, faktisk er dette forhold gældende for de fleste af kørerne i klassen, der er kendt som det første trinbræt på vejen mellem kartingsporten og motorsportens internationale top for de unge talenter.

Men der er også undtagelser. En af dem er Anders Ole Egebart, Odder. Selv om han ikke er ældste mand i feltet, er han rent erfaringsmæssigt nestoren blandt kørerne i Formel Ford-klassen. Sin første start i klassen havde han tilbage i 1997, og siden da er flere kommet til. Foruden to Danmarksmesterskaber i 1999 og 2003 og utallige sejre og pokaler.

”Jeg kan ikke huske, hvor mange løb, jeg har vundet, men jeg har de vist godt 50 pokaler stående,” husker Anders Ole Egebart, der bringer masser af rutine med sig til Sensommerløbet på Ring Djursland.


Anders Ole Egebart er mest rutinerede kører i weekendens Formel Ford-felt på Ring Djursland.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Der, hvor jeg mærker min styrke, er på de første omgange, for der kører jeg de rigtige linier, men når tingene begynder at falde til ro i løbet, kan det godt koste lidt. Det er altid en fordel at have kørt på en bane før, men det er jo ikke sikkert, at det er en ubetinget fordel, for så kører man for meget på rygraden.”

Motorsportsmæssigt er Anders Ole Egebart den af weekendens deltagere, som har den mest rutinerede rygrad. Godt ti års erfaring har han med i bagagen. Ikke bare i klassen, men også på Ring Djursland, hvor han senest scorede en sejr i 2004 – vel at mærke mere end tre år inden nogen af weekendens øvrige startende nogensinde havde kørt på den svære bane. Alligevel har han respekt for klassens unge talenter.

”Hvis man er god nok som racerkører, så bør man ikke køre ret lang tid, før man har farten. Sådan en som Johan Jokinen var hurtig med det samme, og det samme var Marco Sørensen,” fortsætter Anders Ole Egebart om et par af de kørere, som han gennem tiden har været i konkurrence mod, og som siden er gået videre til internationale karrierer.

”I år er det Dennis Lind, Mikkel Mac og min nevø Jesper, der kører stærkt, men det er da trods alt en fordel, når man kan huske, hvilken vej banen går rundt, og når jeg har drømt min hurtige omgang igennem, så skulle stopuret gerne stoppe ved 49 sekunder, for så er tiden god nok. Jeg skulle helst op på skamlen denne her gang, for så har man da fået noget med hjem. Altså pokal nummer 51. Eller også er det nummer 50?,” slutter Anders Ole Egebart. ”Jeg må vist hellere se at tælle efter.”

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 228
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 206
3 Anders Ole Egebart Ray-Duratec 139
4 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 121
5 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 110
6 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 107
7 Nils K. Vestergaard Mygale-Duratec 87
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 84
9 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 72
10 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 71
11 Mikkel Mac Van Diemen-Duratec 63
12 Martin Lumholt Aquila-Duratec 27
13 Jonas Sunke Aquila-Duratec 14
14 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 90
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 77
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 53
4 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 31
5 Mikkel Mac Van Diemen-Duratec 28
6 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 17
7 Martin Lumholt Aquila-Duratec 14
8 Jonas Sunke Aquila-Duratec 7
9 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Ole Egebart
  • Dennis Lind
  • Jesper K. Egebart
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •