Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ufrivillig parkering

DM Rally 
10/09/09 

Henrik Jensen og Leif Heick i Suzuki Swift, parkerede ufrivilligt bilen i en skov på Fyn
Det er ikke nok at være hurtig i dansk rally, man skal også komme i mål. Det måtte Henrik Jensen/Leif Heick i Suzuki Swift sande i tredje afdeling af det danske mesterskab i rally. Løbet blev kørt på bakkede og snoede veje i det Sydfynske. Til dels i regn og på fedtede veje. Rent teknisk lå denne type rally lige til højrebenet for Henrik Jensen og Leif Heick, som er kendt for at køre stærkt på de mest udfordrende rallyprøver og under vanskelige vejrforhold.
 

De kørte også stærkt på løbets tre første hastighedsprøver. Hurtigst i klassen, med Frank Nielsen og Kim Wentzel, i hver deres Citroën C2R2, jagtende en chance for at komme på omgangshøjde.


Henrik Jensen, Kalundborg, og Leif Heick, Hegnsvig, kørte kanon tider på løbets 3 første hastighedsprøver. Men på den fjerde gik det galt!
(Foto: Racefoto.dk)

Den chance fik de, da Henrik i et venstresving på prøve 4, med høj hastighed kommer for tæt på indersiden af svinget og rammer en mindre tue. Liden tue vælter som bekendt stort læs og Suzuki’en gik i selvsving. Efter en flot 360 graders piruette fandt Suzuki’en et træ inde i skoven, den kunne sætte næsen ind i. Og så kunne C2’erne indbyrdes kæmpe om klasse pointene i mesterskabet. Det gjorde de helt formidabelt ved at slutte løbet med en indbyrdes afstand på 1/10 sekund. I ovenstående rækkefølge. Pragtfuld race – tillykke!
Med nul point i dette rally, så bliver det en særlig udfordring at vinde mesterskabet i år. Henrik og Leif er jo lidt forvent med gyldne medaljer, men meget held skal vandre over på deres side, hvis 2009 atter skal blive et guld-år. Det er ikke umuligt, men de kan ikke selv afgøre det. De lover dog kamp til stregen. Vi mangler 2 afdelinger endnu, Roskilde sidst i september og Møn i november.

Siden DM2 i forsommeren, har Henrik Jensen deltaget i Fårvang Rallysprint og Yokohama Mesterskabet. Begge løb gik perfekt og Henrik levede op til favorit værdigheden i klassen. I Tåstrup blev der satset på god PR for hele Suzuki Teamet, med sponsorer på besøg og køreture for servicefolkene, som skiftedes til at være andenkører.


Læs mere om:
  • Henrik Jensen
  • Leif Heick
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •