Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 Euro

Stort fremskridt for Johan Jokinen

Formel 3 Euro 
09/09/09 

- på Brands Hatch
Samarbejdet mellem Johan Jokinen og Kolles & Heinz Union ser ud til efterhånden at give resultater.
Allerede for to uger siden på Nürburgring i race 2 var bilen betydeligt hurtigere end det har været tilfældet tidligere på sæsonen, og tendensen ser ud til at fortsætte.
 

På den kuperede Brands Hatch-bane var der lagt op til et godt resultat fra både køreren og fra teamet efter Johan i fredagens kvalifikation skulle starte fra 10. plads i det første race, teamets bedste kvalificeringsresultat indtil videre.


Johan Jokinens F3 er ved at få farten.
(Foto: JJRacing)

”Jeg har hele tiden sagt, at vi med tiden nok skal finde farten. Teamet er nyt i F3, men der arbejdes hårdt for at få fart i bilen, og vi er på den rette vej. I denne klasse har man meget frihed med bilen, og erfaringen betyder meget. Vores mål er fortsat at score point i denne sæson, og efter denne weekend tror jeg på det,” siger Johan Jokinen.

”Men i det første løb lavede vi en fejl med dækkene, jeg kunne slet ikke komme ud af hullerne, og det tog tre omgange, før jeg kunne sidde nogenlunde fast på banen. Derefter kom jeg i gang, men dummede mig ved at lave min personligt bedste sektortid under gult flag, og resultatet var en drive-through, og jeg endte som nr. 19. Jeg havde også et uventet problem med låsende forhjul i nedbremsningerne, og efter racet fandt vi betydeligt ændret bremsebalance i forhold til vores set-up, noget vi ikke har noget nogen direkte forklaring på. Nu har vi ændret vores kontrolrutiner før race.”

Efter en god start i søndagens race havnede Johan Jokinen i et større sammenstød med flere biler, og slap ikke helt uden skrammer fra det.
”Jeg fik en god start, men blev påkørt fra siden i udgangen af Druids, selv om jeg var på indersiden og allerede havde to hjul på græsset. Der røg nogle aero-komponenter og sidespejl af, og styretøjet blev slået skævt. Jeg skulle en tur i pitten og få skiftet venstre forhjul, og derefter var jeg en omgang bagud. Bilen var noget ude af balance og det kunne især mærkes under nedbremsningerne, hvilket også gjorde det vanskeligt at køre stabile tider. Det blev kun vanskeligere at holde tempoet, da dækkene begyndte at lide under flatspots. På trods af det var jeg i stand til at køre tider en tiendedel fra de hurtigste i løbet og med den hurtigste sidste sektor af alle, så der er ingen tvivl om vi er ved at finde farten," fortæller Johan Jokinen, som i race to endte som nr. 18.


Den alternative vej ud af Druids.
(Foto: JJRacing)

Selv om resultaterne udeblev, var der mange lyspunkter i Brands Hatch. Næste gang køres der i Barcelona den 18.-20. september, og fortsætter teamets og Johans opadgående formkurve, kan forløsningen komme på banen, som Johan Jokinen altid har været hurtig på.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Brands Hatch
  • 06/09/09 - Brands Hatch - Formel 3 Euro
  •