Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Årets store udfordring venter DTC-kørerne

Danish
Touringcar
Challenge 

08/09/09 

Næstsidste afdeling af Danish Touringcar Championship køres på Ring Djursland
Kalenderen siger september. Formelt set er det ensbetydende med efterår – ellers sensommer som den første tredjedel populært kaldes – og dermed går Danish Touringcar Championship ind i sin afgørende fase. To afdelinger resterer af bilsportens superliga, og det næste stop bliver rent faktisk Sensommerløbet den kommende søndag på Ring Djursland.
 

Netop den kommende afdeling af Danish Touringcar Championship bliver speciel. Som årets næstsidste runde bliver det et løb, der kan blive afgørende for udfaldet af mesterskabet. Men også arenaen for Sensommerløbet er speciel. Det er nemlig Danmarks mest krævende og udfordrende racerbane.

”Jeg synes bare, at den er skide fed, og jeg har på fornemmelsen, at de fleste af os godt kan lide at køre på den,” siger Martin Jensen, Albertslund, om Ring Djursland. Ved sidste års DTC-løb på Jyllands næsetip var han med helt fremme og kæmpe med om topplaceringerne, og han håber, at det også bliver tilfældet ved Sensommerløbet.
”Den bane ligger godt til den måde, jeg kører på, og den rytme, jeg har. Der er bare noget, som spiller godt sammen,” forklarer BMW-køreren om den kommende udfordring. ”Der, hvor jeg er hurtigst i forhold til de andre, er der, hvor tungen skal holdes lige i munden. Omme bagved i skoven har jeg en tendens til, at jeg kan holde længere på end de andre, og det er altid godt på den bane.”


Martin Jensen glæder sig til det kommende løb på Ring Djursland.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Sidste års udgave af DTC-løbet på Ring Djursland blev vundet af Michael Outzen, Ringe, som kørte i en Chevrolet – en bil, der i år er blevet overtaget af Michel Nykjær, Næstved, som i øvrigt også var med på podiet sidste år på racerbanen nord for Tirstrup.

”Jeg vil vove og påstå, at Chevrolet vil klare sig godt på Ring Djursland, for det gjorde de sidste år, men Per Poulsen vil også være med fremme i Hondaen. Og så er der selvfølgelig Jan,” siger Martin Jensen med klar hentydning til Jan Magnussen, England, der ikke blot er forsvarende mester og vinder af seneste DTC-afdeling. Han er også Martin Jensens teamkammerat og ligger bedre placeret i den samlede stilling.

”Vi har en intern joke i teamet om, at han har fået lov til at køre foran i de andre løb, men Ring Djursland er mit løb,” fortæller Martin Jensen.
”Jan er naturligvis med i kampen om mesterskabet, og jeg tror, at både han og jeg vil ærgre os, hvis han står og mangler 2-3 points til sidst, og jeg har vundet løbet på Ring Djursland. Men som udgangspunkt går jeg efter den sejr. Men en ting er naturligvis altid, hvad man prædiker. Noget andet er, hvad der sker på løbsdagen, for hvis jeg får en lige så uheldig weekend som den sidste på Jyllandsringen, så bliver det ikke let.”
”Jeg glæder mig som et lille barn til at komme til Ring Djursland for at køre. Og forhåbentlig at få et superresultat med hjem.”

Morten Alstrup

 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her