07/09/09

Danish Touringcar Championship køreren Jason Watt var den forgangne weekend nede på Motorsport Arena Oschersleben i Tyskland for at deltage i 17. og 18. afdeling af FIA World Touring Car Championship.
Det blev en noget blandet fornøjelse, men undervejs viste Watt at både han og SEAT Leon raceren har det tempo der skal til for at være med i VM serien.

(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)
I den første af weekendens to frie træninger, der blev kørt på en regnvåd bane, kørte Jason Watt sig til en 18. plads, ud af de 27 kørere der deltog denne weekend - og det selv om det var første gang han var på banen med sin håndbetjente SEAT racer!

Samtidig var han den hurtigste af de tre danske deltagere, så der var naturligvis stor tilfredshed i Team BYGMA Jason Watt Racing lejren.

Til den anden fri træning var banen tørret helt op, og tempoet i hele WTCC feltet blev skruet markant op, og det samme gjaldt for Jason Watt. Han forbedrede sin tid fra første fri træning på 1:53,172 til 1:38,470.

Endnu en gang sluttede Watt på 18. pladsen, og igen som den hurtigste af de tre danske deltagere.

Der var weekenden igennem stor interesse omkring Jason Watt's deltagelse i WTCC løbet på Oschersleben.

Et par minutter inde i tidtagningen lørdag eftermiddag begyndte det igen at regne, hvilket betød at de kørere der var hurtigst ude på banen, nåede at sætte en tid i tørvejr, desværre var Jason Watt ikke mellem dem, og han måtte derfor køre hele sin tidtagning på våd bane og med regndæk.
Med lidt trimning på SEAT raceren så den passede til de van(d)skelige forhold kunne Jason Watt her præsterer en 20. plads efter blot 9. omgange på banen!
Bestemt ikke lige det udgangspunkt til det første af søndagens løb som han havde håbet på.

Der kom mere regn lørdag aften og søndag morgen, men da WTCC deltagerne skulle ud til deres første løb var banen tørret næsten 100% op, og der var således lagt op til et spændende løb, hvor Jason Watt ville forsøge at køre sig frem til en bedre startplacering til løb nummer to.
Men hans bange anelser allerede inden han tog hjemmefra, skulle vise sig at være berettiget.
Inden Watt tog afsted udtalte han; at det første sving var et 'killer-sving' som det bare gjaldt om at overleve, så ville racet være åbent for gode resultater.
Watt lavede en rigtig god start, men var på ydersiden på vej ind i det tredje sving, og her blev han påkørt at en lidt for agressiv konkurrent, med det resultat at venstre forhjulsophæng knækkede og SEAT'en gled af banen!

Travlhed i Team BYGMA Jason Watt Racing pitten.

I den korte pause mellem de to løb herskede der stor travlhed i Team BYGMA Jason Watt Racing, alle kæmpede for at få SEAT Leon raceren klar igen til løb nummer to. Teamarbejdet fungerede perfekt, bilen blev klar til tiden, så Jason Watt kunne køre ud på startgridden.

Jason Watt's SEAT Leon klar til start på race 2.

På grund af at han udgik i det første løb, skulle Jason Watt starte bagerst i det store felt, måske ikke nogen god placering, men omvendt også med mulighed for at holde sig fri af konkurrenterne i første sving.
Det var lige netop hvad Watt gjorde, og så var han for alvor med i WTCC racet, hvor han hen over de 14 omgange som løbet strakte sig over kæmpede sig op på 19. pladsen i den generelle stilling, samt på 8. pladsen blandt privat cup kørerne.
Den 8. plads indbragte ham 1 point i privat cup mesterskabet.

Jason Watt for fuld fart på Oschersleben.

Næste løb for Jason Watt og Team BYGMA Jason Watt Racing bliver allerede den kommende weekend, hvor de igen skal deltage i Danish Touringcar Championship på Ring Djursland - 'Sensommerløbet'.
Her gælder det årets næstsidste løbsweekend i mesterskabet, hvor Jason Watt skal ud og forsvarer sin 4. plads i mesterskabet, og om muligt forsøge at forbedre den til en medaljeplacering.
Jason Watt har i øjeblikket 176 point, og da der stadig er 120 point at slås om, er der stadig gode muligheder for at rykke frem i den samlede stilling.

Det bliver første gang i to år at DTC deltagerne skal køre på Ring Djursland, og uden forudgående testdage ankommer alle med lige forudsætninger til den spændende bane, som stiller både kørerne og deres teams over for store udfordringer.