Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ekspresfart på Fyn!

DM Rally 
07/09/09 

De sydfynske landeveje bød på meget vanskelige forhold da 3. afdeling af DM i Rally skulle afvikles lørdag den 5. september 2009. Prøverne var udlagt i et kuperet terræn med snoede veje, hvilket gør området særdeles velegnet til rally. Men kraftige regnbyger kombineret med jord på vejen - efter kørernes usvigelige evne til at skære svingene - gjorde visse strækninger endog meget glatte.
 

Ringstedmandskabet Per G. Hansen og Karsten M. Svensson fra K.M. Svensson Motorsport deltog i deres Porsche 911 3,0 RS i den historiske klasse, der konkurrerer på lige fod med hele den danske rallyelite.

Holdet blev nummer 2, 3,9 sekunder efter de evige rivaler fra Sorø, Kim Madsen og Kasper Sørensen i Ford Escort.


Per G. Hansen og Karsten M. Svensson – KM Svensson Motorsport, Ringsted.
(Foto: KM Svensson Motorsport)

Per G. udtaler at holdet allerede på prøve 1 fik en uheldig start. En gedigen regnbyge satte ind og da Kim havde kørt prøven i tørvejr, måtte holdet før de resterende 9 prøver se sig sat tilbage med et væsentligt tidstab. Og ved pausen efter de første 5 prøver så det ikke lovende ud.

Som så mange gange før skulle der findes marginaler og på sidste prøve, der strakte sig over 20 km., var rytmen fundet og resultatet var en kanontid – 8. hurtigst af alle – og 17 sekunder hurtigere end Sorømandskabet.

Men det var desværre ikke nok til en sejr – holdet sluttede på en samlet 20. plads ud af 62 gennemførende hold.

Dermed er afgørelsen af hvem der bliver Danmarksmester 2009 i klassen udsat til det sidste løb, der afvikles på sydhavsøerne i november. De to mandskaber fra Ringsted og Sorø ligger helt lige, så spændingen er intakt til sidste målstreg.

KM Svensson Motorsport


Læs mere om:
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: