Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Nyhedsbrev FC Racing

Danish Endurance
Championship 

07/09/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSæsonens tredje DEC løb blev afviklet på Ring Djursland. En klar favorit, først og fremmest på grund af banens udfordrende layout, men også da denne bane er ’historisk’ for FC Racing. Den dannede rammerne om FC Racings debut i dansk motorsport og DEC i sensommeren 2006. Den gang i vores Peugeot 106. I foråret 2008 var Ring Djursland desuden stedet hvor vi tog vores første podiumplacering – intet mindre end en andenplads i generalklassementet.
 

Forventningerne var derfor høje inden løbet, og ikke mindst p.g.a. den halvdårlige sæsonstart hvor premiereløbet på Jyllandsringen endte i store skader på bilen og en skidt pointhøst.


(Foto: FC Racing)
Sommerpausen var blevet brugt fornuftigt. Der var ingen større opgraderinger på bilen, men den var gået godt efter i sømmene, og flere smådetaljer var blevet finjusteret. Der var dog også tid til at holde fri, så hele teamet mødte op med blod på tanden og begejstring over at sæsonen var igang igen.

Dagen blev kickstartet med første kvalifikation allerede kl. 8.25 lørdag morgen. Vi kunne straks se og mærke at bilen gik godt. Ved første kørerskifte lå vi på en 10. plads i feltet som denne gang talte lige godt 30 biler. Derefter blev sessionen desværre ret hurtigt afbrudt af een af weekendens mange safetycarperioder. Anden kvalifikation forløb også ganske tilfredsstillende. Der blev kørt stærkt, også fra konkurrenternes side, og kvalifikationsresultatet blev en 12. plads på startgridden.

Jens Erik startede i bilen til løbet, hvor lidt karambolage på første omgangs betød at vi måtte afgive nogle placeringer. Derefter gik jagten ind. Det blev også til nogle fine overhalinger, men den sidste fart virkede ikke rigtigt til at være der. Vi aftalte derfor et tidligt første pitstop, hvor Christian kom i bilen.
En påkørsel fra en konkurrent, som resulterede i en snurretur i ’trapperne’ på første omgang virkede til at give lidt ekstra motivation til at indhente det tabte. Der blev i hvertfald kørt stærkt, og med overhaling efter overhaling begyndte vi at avancere i feltet.

Efter en time og et kvarters kørsel begyndte bilen at sætte ud, og et pitstop blev derfor aftalt i al hast. P.g.a. lidt miskommunikation blev det desværre til en dobbelt gennemkørsel af pitten, og ikke nok med det, p.g.a. en safetycarperiode blev vi stoppet i pitudkørslen hvor vi ventede i det der føltes som en evighed, imens fejebilen manøvrerede sig ud på banen.
Alt i alt mistede vi ca. 2-3 omgange ekstra på pitstoppet, noget der skulle blive afgørende senere i løbet.

Jens kom i bilen og fortsatte vores opkørsel i imponerende stil. Mod slutningen af løbet sparede vi lidt på dækkene, men Jens kunne stadigvæk holde hurtige, stabile omgangstider. Slutresultatet blev en 4. plads i klassen, og en 5. plads generelt.

Vi var meget tæt på de forankørende, så på en bedre dag kunne det nemt være blevet til pokaler. Alt i alt er vi dog rigtigt godt tilfredse med resultatet. Vi har fundet god fart i bilen, og vi begynder så småt at avancere i tabellerne. Godt halvvejs inde i sæsonen ligger vi nu på en 6. plads i mesterskabet. En placering vi håber på at kunne forbedre om kun to uger når det går løs igen på Padborg Park.

Se klip fra løbet på YouTube.com.

Jens & Christian


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 29/08/09 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS