Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K i barsk prikkerunde

DTM 
07/09/09 

DTMDen danske DTM-kører Tom Kristensen var involveret i en ubehagelig prikkerunde i søndagens løb på Brands Hatch i England. Få omgange før mål blev han kørt af banen af canadieren Bruno Spengler, der gav ham et solidt skub på vej op mod langsiden. Spengler fik efter løbet besked på, at løbskommissærerne vil se episoden nærmere igennem med henblik på en eventuel straf.
 

Allerede i starten blev danskeren ramt af Spengler, da de to gik side om side op mod første sving i kampen om tredjepladsen. Kollisionen kostede lidt aerodynamik på Kristensens Audi, og resten af løbet havde han svært ved at holde samme omgangstider som under den frie træning og opvarmningen.


Tom Kristensen var på Brands Hatch i flere nærkampe med konkurrenter fra Mercedes, inden han blev kørt af banen.
(Foto: TomKristensen.com)

”Jeg forsøgte at holde kontakt med de tre forreste i indledningen, men balancen var ikke god. Jeg havde min holdkammerat Martin Tomczyk lige i baghjulene, og han var tydeligvis hurtigere end mig. Jeg lod ham derfor gå forbi, mens jeg forsøgte at tage kampen op med de Mercedes-kørere, der nu lå bag mig. Både Gary Paffett og Jamie Green kom efter en snes omgange forbi på fair vis, men med et par gode pitstop havde jeg pludselig både Green og Spengler bag mig igen. En sjetteplads og tre point havde været et fint resultat med min bil i dag, men desværre fik jeg så losset bagi af Spengler, der sendte mig ind i dækbarrieren. Han må have været desperat efter pointene, for det var efter min mening en ukontrolleret overhaling med mig som rambuk,” sagde en vred Tom Kristensen efter løbet.

Vinder blev Mercedes-køreren Paul di Resta, der førte fra pole position. Til gengæld blev den forsvarende mester Timo Scheider nummer to, og dermed kunne Audi-køreren øge sit forspring i mesterskabet.

Der mangler tre runder af DTM 2009, og Scheider har nu 43 point mod holdkammeraten Mattias Ekströms 38 og Gary Paffetts 34. Tom Kristensen har på 9. pladsen 13 point.

Resultat af DTM 7/2009 på Brands Hatch

Nr. Kører Mærke Tid 1. Paul Di Resta Mercedes 1:10.31,345
2. Timo Scheider Audi + 0.896 sek.
3. Martin Tomczyk Audi + 1.422 -
4. Gary Paffett Mercedes + 1.880 -
5. Mattias Ekstrom Audi + 2.264 -
6. Bruno Spengler Mercedes + 5.048 -
7. M.Rockenfeller Audi + 6.646 -
8. Oliver Jarvis Audi + 7.197 -
9. Ralf Schumacher Mercedes + 7.733 -
10. Maro Engel Mercedes + 10.622 -
11. Alexandre Premat Audi + 1 omg.
12. Jamie Green Mercedes + 1 omg.
13. Susie Stoddart Mercedes + 1 omg.
14. Tomas Kostka Audi + 1 omg.
15. Katherine Legge Audi + 1 omg.
16. C.Bakkerud Audi + 2 omg.
17. J.Seidlitz Audi + 4 omg.
18. M.Winkelhock Audi + 9 omg.
19. Tom Kristensen Audi + 10 omg.
20. Mathias Lauda Mercedes + 18 omg.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Brands Hatch
  • 06/09/09 - Brands Hatch - DTM
  •      D4 Enterprise Solutions