Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Mere ”hæder” til BigMag

ALMS 
04/09/09 

American Le Mans SeriesJan Magnussen rider på en bølge i øjeblikket. Nybagt far til endnu en søn, sejre i DTC og ikke mindst succes med den nye Corvette i ALMS GT2.
Mere hæder er på vej, og det fra en måske uventet kant!
En af Corvetternes hårdeste konkurrenter i ALMS GT2 er Risi-Ferrari´en med Pierre Kaffer og Jaime Melo.
 

Weekenden begyndte værst tænkeligt for Ferrari teamet, i træningen satte Melo Ferrari'en i muren og beskadigede hele venstre side. Det betød masser af arbejde til Risi's mekanikere, så meget at teamet valgte ikke at køre kvalifikation. Bilen blev færdig kort før start, men den missede kvalifikation betød, at Kaffer og Melo skulle starte bagerst.

Pierre Kaffer:
”Jeg var hverken vred eller skuffet, men det gjorde mig ondt for teamet, det var den værste tænkelige start på løbet. ”Das ist nun mal racing” (eller som John Nielsen ville sige: That's racing!)."

Risi-Ferrari'en fik en fantastisk start på løbet. Jaime Melo avancerede i løbet af de 10 første omgange til 5. pladsen i GT2 og ved første pit-stop endda til 2. pladsen. Et perfekt pitstop sendte endda Kaffer ud som førende!
I resten af løbet skiftede føringen flere gange. Helt fremme var de to gule Corvetter og Risi-Ferrari'en. Efter tre hårde timer sluttede løbet som bekendt med en sejr til Corvetten med Jan Magnussen og Johnny O'Connell, 0,3 sekunder foran Kaffer og Melo!!

Men hvad har så denne ”promovering” af Kaffer og Risi-team´et med Jan Magnussen at gøre..??
Jo, for efter løbet udtalte Kaffer:” Det her er mit bedste motorløb nogensinde, jeg har aldrig i min karriere oplevet noget lignende. Det er helt utroligt, jeg mangler ord og jeg skal se løbet på video. Det er overvældende, det bedste jeg har været med til, trods det at vi ”kun” blev nummer 2. Kampen med Magnussen og O'Connell i sidste halvdel af løbet var fantastisk. Det er to af verdens bedste sportsvognskørere og vi havde en hård, men fair kamp. Det må have været fantastisk for tilskuerne, for medierne… blandt fans og hos kørere vil dette løb blive husket. Det er det bedste race, jeg nogensinde har været med til og det kan vi takke Jan Magnussen og Johnny O'Connell for… de gav alt, vi gav alt, det var stort også selvom vi ikke kom forbi til sidst. Racet var det hele værd, jeg glæde mig til de fremtidige kampe mod Chevrolet og især Jan Magnussen og Johnny O'Connell!”

Endnu en fjer i hatten til BigMag, næppe det værste man kan høre fra en af sine værste konkurrenter!?

Them

Læs mere om:
  • Jaime Melo
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Pierre Kaffer
  • Corvette Racing
  • Risi Competizione
  • Mosport Park
  • 30/08/09 - Mosport Park - ALMS
  •