Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hvem erstatter Badoer?

Formel 1 
02/09/09 

Alt tyder på at Luca Badoers dage som erstatningskører for Felipe Massa er ovre. Men hvem skal overtage sædet? Der har været utrolig mange navne i spil - så her er listen over potentielle erstatninger for erstatningen!
 

Robert Kubica: Rygterne om Kubica er blevet meget stærke i de italienske medier. Polakken er kommet ud som det nok stærkeste bud på at tage over, eftersom BMW Sauber er et team i forfald og under nedlukning. Teamet kom godt nok stærkt igennem det belgiske Grand Prix, men fremtiden for Kubica bliver andetsteds. For at få prøvet sig bedst muligt af, vil et skifte til Ferrari kunne give ham værdifuld erfaring. Mario Theissen har umiddelbart stillet sig på bagbenene for at give ham fri, selvom andre rygter peger på at der efter BMWs melding om at trække sig, er blevet givet accept til at der kigges om efter andet arbejde og at de ikke vil stille sig i vejen for deres fremtid. Omvendt kan det tale imod at Kubica skifter til Ferrari, at han efter alt at dømme kører Renault i den kommende sæson. Hvem der erstatter Kubica i et eventuelt skifte er også uklart. Det kunne blive testkøreren Christian Klien.

Giancarlo Fisichella: Efter en stærk præstation på Spa er værdien af Fisichella selvsagt steget adskillige gange. Omvendt kan et skifte væk fra Force India være dårligt timet - hvorfor skifte væk fra et team der er på vej op og som viser lovende takter? Skifter Fisichella til Ferrari i slutningen af sæsonen bliver det også et farvel til Force India der er 'partner' med Mercedes på en række områder. Hvis han skifter over kan det måske også få den interne kabale for 2010 til at gå op hos Force India, hvor man gerne vil tage Liuzzi ind som Grand Prix kører sammen med Adrian Sutil. Fisichellas skifte vil dermed være et muligt farvel som Grand Prix kører for derefter at leve et liv som testkører. Er det tiden nu for Fisco at takke af med en række finale løb for Ferrari? Han drømmer om det - og det kan være den eneste chance der bliver i livet for ham at kunne kalde sig Ferrari kører. Og som italiener er der endnu mere i det, så mon ikke det trækker mere? Italieneren er nummer 2 på listen til sædet.

Fernando Alonso: Alle ser Alonso hos Ferrari i 2010 - men hvorfor ikke allerede nu? Renault slingrer og har nok med at holde fokus på at komme videre. Meldingerne har dog været klare fra både Alonso selv og ikke mindst teamchef Flavio Briatore: Alonso er Renaults mand resten af 2009, så et umiddelbart skifte bliver ikke aktuelt.

Vitantonio Liuzzi: Italiener, testkører og med masser af erfaring. Men ligesom med Fisichella vil det medføre et mere eller mindre permament skifte til det italienske team. Det tyder dog mere på at Liuzzi rykkes op som erstatning for Fisichella hvis det bliver ham der rykker til Ferrari.

Sébastien Bourdais: Den første fyrede kører i et par sæsoner står stadig uden et sæde. Hans manager Nicolas Todt har stadig gode kontakter til Ferrari efter tiden hvor hans far Jean var teamchef. Men franskmanden tror ikke selv på sin chance selvom de har banket på døren. Han har da også aller senest kastet sig over at skulle køre Superleague Formula, så Formel 1 bliver det ikke til mere af i år.

Nelson Piquet Jr.: En anden fyret kører. Rygtet har været oppe et par gange, men det er vist mest net-skriveri. Der har ikke været konkrete forhandlinger, selvom det rygtedes at Nelson kiggede forbi Ferrari garagen for nylig. Men det gør stort set alle kørere.

Nico Hülkenberg: Willi Weber, manden bag Michael Schumacher ærgrer sig selvfølgelig over at det ikke lykkedes for ham at placere den tidligere verdensmester i den ledige racer. Og ikke mindst fordi det jo nok havde medført en masse rare millioner på kontoen. Så hvis ikke den første vare kunne sælges, så er det jo godt at Weber har en mere på lager: den førende i GP2, Nico Hulkenberg. For tiden er han testkører for Williams og efter alt at dømme teamets kører i 2010. Et skifte nu vil ødelægge chancerne for en GP2 titel - og måske også en kontrakt med Williams.

Marc Gene: Den vragede testkører i forhold til Badoer - Ferrari forsøger sig næppe igen med en rusten testkører. Chancerne må derfor forventes at være minimale for at de begår den samme brøler to gange!

Mirko Bortolotti: Den 19 årige kører har fundet vej til listen over emner. For tiden kører han F2 og er en del af Red Bulls ungdomshold. Han har den uofficielle rekord på Fiorano i en Ferrari racer under en test og imponerede teamet meget. Så meget at der stadig er kontakt mellem Luca di Montezemolo og Bortolotti. Han afviser rygterne og vil hellere koncentrere sig om F2 indsatsen for nu.

Anthony Davidson: Har i engelske medier fortalt at han gerne vil tage sædet. Han har endda meddelt at han personligt vil henvende sig. Ferrari skal vist til at trykke en del 'tak for din henvendelse men sædet er besat'...

David Coulthard: Og hvorfor ikke? Når nu alle andre håbefulde og ikke altid særlig talentfulde kørere råber op, så er David Coulthard da et ligeså godt bud.

Niki Lauda: Nej - det er selvfølgelig ikke seriøst. Men østrigeren taler da ikke om at ville stille op - men om at Ferrari simpelthen kun bør stille op med én kører indtil de har en ordentlig erstatning. Men netop derfor må der komme en ny kører til teamet inden det italienske Grand Prix!

Benji

Læs mere om:
 • Anthony Davidson
 • David Coulthard
 • Fernando Alonso
 • Giancarlo Fisichella
 • Marc Gené
 • Mirko Bortolotti
 • Nelson Piquet Jr.
 • Nicolas Hülkenberg
 • Robert Kubica
 • Sébastien Bourdais
 • Vitantonio Liuzzi
 • Monza
 • 13/09/09 - Monza - Formel 1 - FIA F1
 •