Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

En weekend med blandede følelser for danskerne

Le Mans
Series 

25/08/09 

I weekenden blev der kørt endnu en afdeling af Le Mans Series, denne gang på Nürburgring. Det blev en weekend med flere positive resultater for de to deltagende danskere, men der var også malurt i glasset da weekenden var slut.
 

Christian Bakkerud og Allan Simonsen var i denne weekend igen i ilden i Le Mans Series, og der var store forventninger hos begge.

Først skulle de indledende træningssessioner køres. Her var Christian Bakkerud og hans teamkollega, Christijan Albers, godt med fremme i deres Audi R10 TDI. De kører i LMP1 klassen og det blev til placeringer som henholdsvis nr. 4 - 6 og 6 i de tre frie træninger.


(Foto: Natascha Theisen)

I LMPGT2 kører Allan Simonsen for Hankook Team Farnbacher og sammen med teamkollega Pierre Kaffer kom de igennem de tre træningssessioner som nr. 2 - 7 og 2 i deres klasse.


(Foto: Natascha Theisen)

Så kom turen til kvalifikationen. Her præsterede Christijan Bakkerud og Christian Albers at køre bilen ind på én ottende plads. Allan Simonsen og Pierre Kaffer vandt deres kvalifikation og startede derudover sammenlagt som nr. 26 generelt i deres Ferrari F430 GT.

Inden selv løbet som var på 1000 km, skulle warmuppen overståes, hvor man havde chancen for at lave de sidste småjusteringer på bilen. Warmuppen sluttede med Christian Bakkerud på én fjerdeplads, og Allan Simonsen på én samlet placering som nr. 25 og nr. 2 i LMPGT2 klassen.


(Foto: Natascha Theisen)

Og endelig så selve løbet. 1000 km skulle køres, hvilket svarer til 195 omgange på Nürburgring og små 6 timers race. Det nød godt 20.000 tilskuere godt af. Det blev et yderst spændende race. Desværre dog ikke for Christian Bakkerud. Allerede efter 40 omgange måtte Audi'en udgå efter en påkørsel af en konkurrent fra LMPGT2 klassen. Bilen havnede i autoværnet og var desværre så slemt beskadiget at denne ikke kunne repereres igen.


(Foto: Natascha Theisen)

For Allan Simonsen gik det væsentligt bedre. Undervejs havde man flere flotte og meget tætte dueller i klassen. Allan Simonsen og hans to medkørere i selve løbet sluttede på en fornem fjerdeplads i LMPGT2 klassen og faktisk helt oppe som nr. 16 sammenlagt.


(Foto: Natascha Theisen)

Totalt set blev 1000 km løbet vundet af de i denne sæson nye Lola Aston Martin racere. I al beskedenhed tog de sig af de tre forreste placeringer.

Dons

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Christian Bakkerud
  • Christijan Albers
  • Giorgio Mondini
  • Pierre Kaffer
  • Farnbacher Racing
  • Kolles
  • Nürburgring
  • 30/08/09 - Nürburgring - Le Mans Series
  •