Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom Kristensen og Mattias Ekström klar til RoC

Race of
Champions 

04/09/09 

Race of ChampionsSå kan den travle kalender fyldes ud med flere arrangementer for Tom Kristensen. Efter just at have afsluttet fire dages DTM-test på Lausitzring er der nyt bud efter den succesrige dansker. I begyndelsen af november skal han således atter køre Race of Champions i Beijing sammen med sin mangeårige Audi-makker, Mattias Ekström.
 

"Så skal tyskerne få!" siger Tom Kristensen ved håbet om atter at møde Michael Schumacher og Sebastian Vettel i holdkonkurrencen Race of Nations. Sidste år mødtes de to hold i finalen, og her trak germanerne den længste speeder.

"Vi har revanche til gode, og den burde være inden for rækkevidde. Jeg og Mattias har altid klaret os godt i Race of Nations, blandt andet med sejren i 2005 på Stade de France i Paris. De seneste to år har vi kørt på Wembley, og det er fantastisk, at vi i år for første gang skal køre i Asien - tilmed på verdens måske smukkeste stadion. Det olympiske stadion fra legene i 2008 er gennemført i mindste detalje, og så glæder jeg mig som helhed over atter at skulle køre i Østen, hvorfra jeg har så mange gode minder."

Også Mattias Ekström glæder sig til dette års udfordring, der finder sted den 3.-4. november: "Vi skal for første gang køre over to dage, tilmed blot to dage efter, at Formel 1-sæsonen er slut i Abu Dhabi. Det bliver en fantastisk måde at slutte motorsportsåret af på, og med udsigten til endnu flere topkørere vil der også komme ekstra opmærksomhed fra medier og tilskuere," siger svenskeren, der har relle muligheder for at møde op i Kina som ny DTM-mester. Hertil kommer, at Ekström to gange har vundet Race of Champions.

Tom Kristensen kan i år prale med at have sat ny rekord for antal sportsvogns-sejre på Sebring, og resten af feltet vil være lutter topnavne som Schumacher, Vettel, Jenson Button, Sebastien Loeb og Andy Priaulx - formentlig også garneret med nogle asiatiske kørere for at tiltrække lokale tilskuere.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Tom Kristensen
  •