Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Audi stiller op i Petit Le Mans

ALMS 
03/09/09 

American Le Mans SeriesAudi kommer ud af flyverskjulet og skal for første gang siden dette års Le Mans køre den nye R15-racer. Det sker om tre uger, når nyklassikeren Petit Le Mans skal køres på Road Atlanta.
 

"Vi må erkende, at vi ikke kendte vores nye prototype godt nok i dette års Le Mans, så selv om vi er midt i et spareår, giver det god mening at sætte to biler ind på Road Atlanta. Vi har desuden mulighed for at køre en test på banen forud for løbet, så vi får chance for at køre en masse data ind, ligesom vi gerne skulle kunne spille med i kampen om sejren," forklarer Audis motorsportschef Dr. Wolfgang Ullrich.


(Foto: Audi)

Den ene af de to biler skal køres af Tom Kristensens faste Le Mans-makkere Rinaldo Capello og Allan McNish, mens den anden skal køres af Lucas Luhr og Marco Werner. Mike Rockenfeller er reservekører, mens Tom Kristensen skal koncentrere sig om DTM-mesterskabet.

Audi har tidligere stillet op i Petit Le Mans ni gange og har vundet dem alle! Seks gange med R8-modellen, tre gange med R10-dieselraceren. Nu skal R15 forsøge at leve op til de stolte traditioner.

"Vi får hård konkurrence fra ikke mindst Peugeot, men også Acura og Oreca er stærke," siger Ullrich. "Vi ved imidlertid, at R15 har et enormt potentiale. Vi kan teste og teste os frem til en masse viden, men intet kan erstatte den erfaring, man får af at belaste en bil i så langt et løb som Petit Le Mans."

Petit Le Mans er et 1.000 miles løb, altså godt 1.600 km. der er dog alternativt en tidsgrænse på ti timer, men under alle omstændigheder er løbet en oplagt chance for at få testet langtidsholdbarheden af på R15.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Lucas Luhr
  • Marco Werner
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Road Atlanta
  • 26/09/09 - Road Atlanta - ALMS
  •