Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot-duo genoptager kampen om rally-DM

DM Rally 
02/09/09 

Efter en lang sommerpause genoptager Peugeot Sport Dealer Team Danmark på lørdag kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Med Fåborg som base afvikler man på Sydfyn årets tredje DM-løb, hvor Christian Jensen og Karl-Åge Jensen fra henholdsvis Ans og Rødkærsbro atter er til start i deres potente Peugeot 207 Super 2000-racere.
 

”Det bliver dejligt at få lidt sved på panden igen,” siger Karl-Åge Jensen, der sidst har været i konkurrence for tre måneder siden ved forrige DM-rally. Det er også lang tid siden, at veteranen sidst har deltaget i et løb på netop Fyn.

”Jeg har både gode og dårlige minder fra området, for sidste gang, jeg kørte der, væltede jeg, og det skal jeg ikke gøre igen,” slår han fast. ”Men ellers er det nogle spændende hastighedsprøver, der venter os, for det er et af det bedste områder i Danmark, hvor man kan køre rally.”


Karl-Åge Jensen har i weekenden Freddy Pedersen med som co-driver i den røde Peugeot 207 Super 2000.
(Foto: racefoto.dk)

Mens Karl-Åge Jensen først stifter kendskab med det konkrete forløb af rallyet ved gennemkørslen på fredag, valgte Christian Jensen og hans co-driver Søren Tøndborg allerede at køre dem igennem i forgangne weekend.

”Det hele sker i et kuperet terræn, og det skal nok blive sjovt,” siger Christian Jensen. ”Der er en del af hastighedsprøverne, der er gengangere fra tidligere løb, men der er også et par nye samt en, som vi skal køre i modsat retning i forhold til tidligere.”

Begge kørere fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark er enige om, at specielt en hastighedsprøve bliver afgørende for udfaldet af løbet.

”Det er en 19 km lang prøve i Gerup Skov, som vi skal køre to gange, og den vil blive afgørende, for med i alt 38 km ud af de 85 km hastighedsprøver, vi skal køre, vil det være den, som bestemmer udfaldet,” siger Christian Jensen, som vandt den forrige DM-afdeling ved Hammel. Og han tror på en gentagelse.

”Vi har chancer for at vinde,” slår han fast. ”Men det er klart, at man ikke kommer sovende til sejren. Man skal være vågen fra start, men med et så kort løb er der heller ikke plads til at køre ved siden af. Det er lidt en blanding mellem pest eller kolera.”


Jensen håber at kunne gentage sin sejr fra forrige afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: racefoto.dk)

”Jeg plejer at starte lidt stille og roligt og så komme op i fart, men det er der ikke plads til her,” indrømmer Karl-Åge Jensen, der traditionelt er bedst i længere løb. ”Det gælder om at give gas fra starten af, og så må min co-driver sparke mig bagi fra starten.”

Her er det ikke Hans Marx, der denne gang indtager højresædet ved siden af Karl-Åge Jensen. En luftvejsinfektion har gjort det umuligt for ham at stille til start i det kommende løb, så det er i stedet Freddy Pedersen fra Bjerringbro, som skal være kortlæser.

”Han er jo en gammel ræv, og det er der ingen problemer i,” slår Karl-Åge Jensen fast. ”Vi har kørt sammen før og vi har også kørt flere løb sammen i de senere år, så det skal nok gå.”

Med sine mange hop og endnu flere sving tegner det kommende DM-rally til at blive en meget åben affære.

”Hvis det bliver tørvejr, vil folk som Tim Svanholt og Martin Johansen have gode chancer, men bliver vejret skiftende ligesom sidste weekend, vil det være bedst med en firhjulstrækker som vores,” slår Christian Jensen fast. ”Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi kommer for at blive etter, Karl-Åge og jeg. Det er bare et spørgsmål om at finde ud af, hvem af os det skal være.”

”Lad os håbe, at en af os kan vinde løbet,” tilføjer Karl-Åge Jensen. ”Christian har fået kørt mere i bilen siden sidste DM-rally, og han har vist, at han har farten, og jeg tror, at han kan komme højt op. At han så blot bliver toer efter mig, er jo glimrende…”

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •