Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

To DM-titler i rallycross afgjort på Ring Djursland

Rallycross - DM 
31/08/09 

Jacob Schnoor og Rasmus Nielsen sikrede sig DM-guldet før tid i rallycross
Selv om søndagens rallycrossløb på Ring Djursland var den tredjesidste af årets otte mesterskabsafdelinger, blev dysten på den kuperede bane nord for Tirstrup afgørende for, hvem der i år skal kalde sig Danmarksmester i to af fem klasser. Jacob Schnoor, Auning, og Rasmus Nielsen, Asaa, vandt hver A-finalen i hver deres klasse, og dermed kan de allerede nu kalde sig Danmarksmestre i rallycross 2009 i henholdsvis division 1A/Supernational 0-1600 cm3 og Supernational 0-2000 cm3.
 

Rasmus Nielsen var køreren, der på forhånd havde de bedste mesterskabschancer, idet han havde vundet alle de fem foregående DM-afdelinger inden søndagens løb. Hans forspring i pointtabellen var så stort, at han reelt set blot skulle sikre sig en startplacering i dagens A-finale for at have DM-guldet hjemme før tid. Men Rasmus Nielsen gjorde det med manér.


sin sjette finalesejr i år sikrede Rasmus Nielsen på Ring Djursland sig Danmarksmesterskabet i Supernational 0-2000 cm3.
(Foto: Morten Alstrup)

I alle sine tre indledende heats satte den nordjyske Honda Civic-kører bedste heattid i sin klasse, og dermed var han ikke blot sikker på at komme i den afgørende finale. Hans gode heattider gav ham også bedste startplacering til A-finalen, hvor han lagde sig i front fra starten og vandt med ni sekunders forspring til Thomas Thomsen, Grenå.

Jacob Schnoors muligheder for at sikre DM-titlen i division 1A/Supernational 0-1600 cm3 før tid var derimod ikke tilsvarende store, da en lille håndfuld konkurrenter stadig havde mulighed for at indhente ham i tabellen. Men flere af dem faldt fra undervejs, hvilket gjorde det lettere for Jacob Schnoor at triumfere i finalen.

Kim Dall, Ringsted, fik således tekniske problemer allerede i tidtagningen og kom slet ikke til start. Dennis Rømer, Brønderslev, havde i sit første indledende heat et sammenstød, som rykkede venstre forhjulsophæng af hans Skoda Fabia, der ikke kunne fortsætte, mens Dennis V. Larsen, Dronninglund, blev udelukket fra arrangementet grundet usportslige opførsel. Dermed var Rune Staudt, Brønderslev, sidste regulære trussel, men da han blot kunne fremvise en tredjeplads i A-finalen, var DM-guldet en realitet for Jacob Schnoor.


Rune Staudt (127) endte som eneste trussel for Jacob Schnoor (151), der i finalen sluttede foran ham og sikrede sig Danmarksmesterskabet i division 1A/Supernational 0-1600 cm3.
(Foto: Morten Alstrup)

Dagens hurtigste mand på Ring Djursland var ikke uventet Morten Jespersen, Aalborg, der i sin Peugeot 207 T16 4x4 blev en sikker vinder af klasse 4 for de firhjulstukne biler, mens Troels Daarbak, Østervrå, og Allan A. Pedersen, Horsens, vandt A-finalerne i henholdsvis Supernational over 2000 cm3 og gruppe N 0-1600 cm3 – to klasser, hvor der endnu er tvivl om udfaldet af årets Danmarksmesterskaber.

Søndagens rallycrossarrangement på Ring Djursland bød vanen tro på flere dramatiske episoder.

Under de indledende heats præsterede to af stævnets fire kvindelige deltagere, Heidi Westh Poulsen, Østervrå, og Lone Nielsen, Tørring, således at vælte med deres biler, så de ikke kunne fortsætte i arrangementet. Det kunne Søren Mortensen, Stenlille, derimod. I sin Suzuki Swift havde han kvalificeret sig til en startplacering som nummer fire i A-finalen i gruppe N, men en startkollision sendte ham ned i rækkerne. Senere blev han ramt af en konkurrent, så han rullede rundt. Til alt held landede han på alle fire hjul, så han kunne sætte bilen i førstegear og køre i mål på en fjerdeplads, blot ti sekunder efter vinderen!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 30/08/09 - Ring Djursland - Rallycross - DM - DM
  •