Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Pole til Fisichella

Formel 1 
29/08/09 

Overraskende kvalifikation i Belgien
36 årige Giancarlo Fisichella sikrede sig i dag karrierens 4. pole-position i Belgien, i en kvalifikation hvor favoritterne til VM generelt klarede sig sløjt. Med 4. pladsen var Rubens Barrichello den bedst placerede af VM aspiranterne. Vettel og Webber sluttede som nr. 8 og 9, mens favoritten Button sluttede på en ganske beskeden 14. plads.
 

Generelt er der i denne weekend fokus på halvgamle italienere. Luca Badoer der er med igen som erstatning for Felipe Massa og så Giancarlo Fisichella, der flere steder nævnes som kandidat til at afløse netop Badoer, skulle han ikke præstere tilfredsstillende.

Og mens Fisichella med en pole position gør så god reklame for sig selv, som man overhovedet kan, gør Badoer hvad han kan for at sende sig selv tilbage på hattehylden.

Skal man se positivt på situationen med Badoer er det, at man kan se, at han ikke er blevet et tabt talent for sporten, ved hovedsagligt at være testkører. Andre kørere har vist talent i deres tidligere karriere, som bare ikke er kommet rigtig til udfoldelse. Badoer viste i 90'erne ikke meget talent. Og nu hvor han sidder i en Ferrari, der selvom det måske ikke ligefrem er holdets bedste år, er det dog en konkurrencedygtig bil - og Badoer har bare slet ikke farten til at være med i feltet.

Tilbage til Belgien 2009, hvor Jarno Trulli hentede 2. pladsen i kvalifikationen, mens Heidfeld fik 3. pladsen. Og som nævnt, så endte Barrichello på en 4. plads. Dermed har vi fået en noget utraditionel top 4 til løbet i morgen.

Med Robert Kubica på 5. pladsen fortsætter det utraditionelle og det er bemærkelsesværdig hvor godt BMW præsterer efter at de har meddelt deres exit fra Formel 1. Også Toyota, der har Trulli på 2. pladsen og Glock på 7. pladsen har præsteret godt, i en periode hvor usikkerheden om deres fremtid i Formel 1, på rygteplanet i al fald, er stor.

Kimi Raikkonen endte på en 6. plads, ikke et uvandt sted for en Ferrari i år, men samtidig påfaldende at han er den bedst placerede fra de traditionelt store store teams.

Den sidste mand i top 10 blev Nico Rosberg fra Williams. Derefter fulgte Sutil. Og så kommer en række kørerer, der i samme rækkefølge sagtens kunne have været de allerforreste: Hamilton, Alonso, Button og Kovalainen. Og efter denne række af "fejlplacerede kørere" kommer så bundpropperne - Buemi foran Alguersuari, Nakajima, Grosjean og Badoer.

I morgen skal det blive spændende at se hvor meget kvalifikationen holder - om Force India og Toyota faktisk kan få byttet træningsresultaterne til point.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 30/08/09 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  • Belgiens Grand Prix - Kvalifikationen
  •