Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kovalainen skal tage sig sammen

Formel 1 
27/08/09 

Igennem de sidste sæsoner har Heikki Kovalainen været McLarens andenkører og selvom han har præsteret enkelte gode løb, så er teamet ikke helt tilfredse med at han mangler det sidste. I løbet i Valencia blev det tydeligt at han mangler noget fart i løbet - og han skal til at vise det nu hvis han skal have forlænget opholdet hos McLaren.
 

Så klar er meldingen fra teamchef Martin Whitmarsh. I kvalifikationen kæmpede finnen godt med og hentede sammen med Hamilton de første to placeringer, hvilket man skulle et godt stykke tilbage i tiden for at finde. Alligevel var det ikke muligt for Kovalainen at fastholde presset og han endte med at blive overhalet under de to pitstops. Særligt efter hans andet stop satte han tider der var markant langsommere end Raikkonens tider - det kostede i sidste ende en plads på podiet.

"Han har virkelig taget sig sammen og hele weekenden leverede han et godt stykke arbejde. Han er en fantastisk holdspiller og god for teamet, men hans fart i løbet har ikke været godt nok, og hvis man kigger på data så var det hans omgange efter stoppene hvor han ikke kom hurtigt nok igang," siger Whitmarsh.

Så teamchefen giver ham direkte besked - du skal være på, også når bilen måske ikke lige er på sit optimale i de første omgange. Og så må teamet i øvrigt så også kigge på sig selv og få optimeret deres pitstop så der ikke bliver tabt for meget tid der! Nico Rosberg er iøvrigt tippet til at være et meget varmt navn for McLaren i 2010, så Kovalainen har måske kun få chancer tilbage for at bevise at han skal fortsætte hos McLaren næste år.

Benji

Læs mere om:
  • Heikki Kovalainen
  •